Almás-pudingos kiflik recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 3 ek cukor
- 60 dkg liszt
- 3 dl tej
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 dkg zsír
- 3 dkg élesztő
- 1 kk só
Töltelékhez:
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 3,5 dl tej
- 3 ek cukor
- kb 0,5 kg alma lereszelve
Elkészítése:
A langyos, cukrozott tejben felfuttatjuk az élesztőt. Amikor az felfutott, akkor a hozzávalókat összedolgozzuk. Addig kell vele dolgozni, gyúrni amíg el nem válik az edény falától. Puha tésztát kapunk, amit letakarva duplájára kelesztünk.
Közben elkészítjük a pudingot. 3,5 dl tejben 3 ek cukorral főzzük meg és hagyjuk kihűlni.
Amikor a tésztánk megkelt, akkor kinyújtjuk kör alakúra, háromszögeket vágunk belőle és megtöltjük egy kiskanálnyi pudinggal és egy csipetnyi almával. Feltekerjük, majd sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk. Tetejét felvert tojással lekenjük.
180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »