Almás-pudingos kiflik recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 3 ek cukor
- 60 dkg liszt
- 3 dl tej
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 6 dkg zsír
- 3 dkg élesztő
- 1 kk só
Töltelékhez:
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 3,5 dl tej
- 3 ek cukor
- kb 0,5 kg alma lereszelve
Elkészítése:
A langyos, cukrozott tejben felfuttatjuk az élesztőt. Amikor az felfutott, akkor a hozzávalókat összedolgozzuk. Addig kell vele dolgozni, gyúrni amíg el nem válik az edény falától. Puha tésztát kapunk, amit letakarva duplájára kelesztünk.
Közben elkészítjük a pudingot. 3,5 dl tejben 3 ek cukorral főzzük meg és hagyjuk kihűlni.
Amikor a tésztánk megkelt, akkor kinyújtjuk kör alakúra, háromszögeket vágunk belőle és megtöltjük egy kiskanálnyi pudinggal és egy csipetnyi almával. Feltekerjük, majd sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk. Tetejét felvert tojással lekenjük.
180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »

