Almás-pudingos kiflik recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tésztához:
- 3 ek cukor
- 60 dkg liszt
- 3 dl tej
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 dkg zsír
- 3 dkg élesztő
- 1 kk só
Töltelékhez:
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 3,5 dl tej
- 3 ek cukor
- kb 0,5 kg alma lereszelve
Elkészítése:
A langyos, cukrozott tejben felfuttatjuk az élesztőt. Amikor az felfutott, akkor a hozzávalókat összedolgozzuk. Addig kell vele dolgozni, gyúrni amíg el nem válik az edény falától. Puha tésztát kapunk, amit letakarva duplájára kelesztünk.
Közben elkészítjük a pudingot. 3,5 dl tejben 3 ek cukorral főzzük meg és hagyjuk kihűlni.
Amikor a tésztánk megkelt, akkor kinyújtjuk kör alakúra, háromszögeket vágunk belőle és megtöltjük egy kiskanálnyi pudinggal és egy csipetnyi almával. Feltekerjük, majd sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk. Tetejét felvert tojással lekenjük.
180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Forrás: https://splitinapok.blogspot.com
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.