Kenyér recept

Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 5 dkg élesztő
- 1 lapos ek cukor
- só
- víz
- 1 nagy ek zsír
Elkészítése:
2 dl meleg cukros vízben felfuttatom az élesztőt.
Az átszitált lisztet elmorzsoljuk a zsírral, sóval, hozzáadjuk a felfutott élesztőt. Kb. negyed órán keresztül kézzel dagasztjuk, ha szükséges, akkor kevés vizet még adunk hozzá.
Körülbelül 1 órát kelesztjük, majd kidagasztjuk belőle a levegőt, és megformázzuk. A tetejét egy éles késsel megvagdossuk, kb. 1 cm mélyen, 3-4 helyen.
Megkenjük vízzel, és előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt megsütjük. Ha kész (még forrón), szintén megkenjük vízzel.
A kenyér kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 53 g
Zsír: 2 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »