Kenyér recept

Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 5 dkg élesztő
- 1 lapos ek cukor
- só
- víz
- 1 nagy ek zsír
Elkészítése:
2 dl meleg cukros vízben felfuttatom az élesztőt.
Az átszitált lisztet elmorzsoljuk a zsírral, sóval, hozzáadjuk a felfutott élesztőt. Kb. negyed órán keresztül kézzel dagasztjuk, ha szükséges, akkor kevés vizet még adunk hozzá.
Körülbelül 1 órát kelesztjük, majd kidagasztjuk belőle a levegőt, és megformázzuk. A tetejét egy éles késsel megvagdossuk, kb. 1 cm mélyen, 3-4 helyen.
Megkenjük vízzel, és előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt megsütjük. Ha kész (még forrón), szintén megkenjük vízzel.
A kenyér kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 53 g
Zsír: 2 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »