Kenyér recept
Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 5 dkg élesztő
- 1 lapos ek cukor
- só
- víz
- 1 nagy ek zsír
Elkészítése:
2 dl meleg cukros vízben felfuttatom az élesztőt.
Az átszitált lisztet elmorzsoljuk a zsírral, sóval, hozzáadjuk a felfutott élesztőt. Kb. negyed órán keresztül kézzel dagasztjuk, ha szükséges, akkor kevés vizet még adunk hozzá.
Körülbelül 1 órát kelesztjük, majd kidagasztjuk belőle a levegőt, és megformázzuk. A tetejét egy éles késsel megvagdossuk, kb. 1 cm mélyen, 3-4 helyen.
Megkenjük vízzel, és előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt megsütjük. Ha kész (még forrón), szintén megkenjük vízzel.
A kenyér kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 53 g
Zsír: 2 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

