Kelesztés nélküli kifli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 2 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 5 dkg olvasztott vaj
- 2 tk cukor
- 1 tk só
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a tetejére
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk és a többi alapanyaggal összekeverjük. Szép simára dagasztjuk, kb 5 perc dagasztás elég neki. Dagasztás után kör alakúra kinyújtjuk és tetszés szerinti nagyságú cikkekre vágjuk fel (ha több, kisebb kiflit szerenénk, akkor a tésztát felezzük el és két részletben nyújtsuk ki).
A szélesebbik felénél kezdjük el a feltekerést és kiflit formálunk belőle.
A tepsibe sütőpapírt teszünk és arra tesszük, nem szorosan egymás mellé a kifliket.
Tojással megkenjük a tetejüket. Bármivel meglehet tölteni (én kakaóval, sóval és lekvárral töltöttem).
200 fokon 10-15 percig sütjük, majd porcukorral megszórjuk, ha édesen készítettük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »