Kelesztés nélküli kifli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 2 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 5 dkg olvasztott vaj
- 2 tk cukor
- 1 tk só
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a tetejére
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk és a többi alapanyaggal összekeverjük. Szép simára dagasztjuk, kb 5 perc dagasztás elég neki. Dagasztás után kör alakúra kinyújtjuk és tetszés szerinti nagyságú cikkekre vágjuk fel (ha több, kisebb kiflit szerenénk, akkor a tésztát felezzük el és két részletben nyújtsuk ki).
A szélesebbik felénél kezdjük el a feltekerést és kiflit formálunk belőle.
A tepsibe sütőpapírt teszünk és arra tesszük, nem szorosan egymás mellé a kifliket.
Tojással megkenjük a tetejüket. Bármivel meglehet tölteni (én kakaóval, sóval és lekvárral töltöttem).
200 fokon 10-15 percig sütjük, majd porcukorral megszórjuk, ha édesen készítettük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »