Kelesztés nélküli kifli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 2 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 5 dkg olvasztott vaj
- 2 tk cukor
- 1 tk só
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a tetejére
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk és a többi alapanyaggal összekeverjük. Szép simára dagasztjuk, kb 5 perc dagasztás elég neki. Dagasztás után kör alakúra kinyújtjuk és tetszés szerinti nagyságú cikkekre vágjuk fel (ha több, kisebb kiflit szerenénk, akkor a tésztát felezzük el és két részletben nyújtsuk ki).
A szélesebbik felénél kezdjük el a feltekerést és kiflit formálunk belőle.
A tepsibe sütőpapírt teszünk és arra tesszük, nem szorosan egymás mellé a kifliket.
Tojással megkenjük a tetejüket. Bármivel meglehet tölteni (én kakaóval, sóval és lekvárral töltöttem).
200 fokon 10-15 percig sütjük, majd porcukorral megszórjuk, ha édesen készítettük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »