Kefíres lángos recept
Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 2 dl tej
- 6 dl kefir
- 5 dkg élesztő
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 evőkanál só
- 1 tk kristálycukor
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a 2 dl langyos tejbe, amibe előzőleg beletettük a cukrot. A liszthez hozzákeverjük a megkelt élesztőt, majd a tojásokat, sót és a kefirt. Jól összedolgozzuk, hólyagosra dagasztjuk. Mikor már jó a tetejét liszttel meghintve, letakarjuk és hűtőbe rakjuk. Nagyobb tálba érdemes tenni, mert duplájára kel.
Másnap annyit veszünk ki belőle, amennyit meg szeretnék sütni. Majd olajos kanállal gömböket szakítunk, két kézzel széthúzogatjuk kerek formájúra és az előre felforrósított olajba tesszük. Bő és meleg zsiradékban érdemes sütni. Először fedő alatt, majd átfordítva fedő nélkül arany barnára sütjük. Szalvétára kiszedjük.
A tetejét enyhén megsózzuk, mehet rá fokhagyma, tejföl, reszelt sajt – kinek mi a kedvence.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

