Kefíres lángos recept

Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 2 dl tej
- 6 dl kefir
- 5 dkg élesztő
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 evőkanál só
- 1 tk kristálycukor
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a 2 dl langyos tejbe, amibe előzőleg beletettük a cukrot. A liszthez hozzákeverjük a megkelt élesztőt, majd a tojásokat, sót és a kefirt. Jól összedolgozzuk, hólyagosra dagasztjuk. Mikor már jó a tetejét liszttel meghintve, letakarjuk és hűtőbe rakjuk. Nagyobb tálba érdemes tenni, mert duplájára kel.
Másnap annyit veszünk ki belőle, amennyit meg szeretnék sütni. Majd olajos kanállal gömböket szakítunk, két kézzel széthúzogatjuk kerek formájúra és az előre felforrósított olajba tesszük. Bő és meleg zsiradékban érdemes sütni. Először fedő alatt, majd átfordítva fedő nélkül arany barnára sütjük. Szalvétára kiszedjük.
A tetejét enyhén megsózzuk, mehet rá fokhagyma, tejföl, reszelt sajt – kinek mi a kedvence.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »