Kefíres lángos recept

Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 2 dl tej
- 6 dl kefir
- 5 dkg élesztő
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 evőkanál só
- 1 tk kristálycukor
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a 2 dl langyos tejbe, amibe előzőleg beletettük a cukrot. A liszthez hozzákeverjük a megkelt élesztőt, majd a tojásokat, sót és a kefirt. Jól összedolgozzuk, hólyagosra dagasztjuk. Mikor már jó a tetejét liszttel meghintve, letakarjuk és hűtőbe rakjuk. Nagyobb tálba érdemes tenni, mert duplájára kel.
Másnap annyit veszünk ki belőle, amennyit meg szeretnék sütni. Majd olajos kanállal gömböket szakítunk, két kézzel széthúzogatjuk kerek formájúra és az előre felforrósított olajba tesszük. Bő és meleg zsiradékban érdemes sütni. Először fedő alatt, majd átfordítva fedő nélkül arany barnára sütjük. Szalvétára kiszedjük.
A tetejét enyhén megsózzuk, mehet rá fokhagyma, tejföl, reszelt sajt – kinek mi a kedvence.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »