Kefires lángos recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dl tej
- 1 dl kefir
- 1,5 dkg élesztő
- kevés cukor
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
Az élesztőt kb 1 dl pici cukrot tartalmazó langyos tejben felfuttatjuk, majd hozzákeverjük a liszthez. Csakúgy mint a maradék tejet,pici sót és a kefirt.
Ezután lágy tésztává dolgozzuk,majd egy gyengén kiolajozott nagyobb fedeles műanyag dobozba tesszük(kb.duplájára megkel) és hűtőszekrénybe helyezzük.(Célszerű előző nap elkészíteni
Evőkanál nagyságú tészta darabokat kiveszünk és körkörösen hirtelen jól kinyújtjuk, majd forró, bő olajban aranysárgára sütjük
Fokhagymával, tejföllel sajttal is ízesíthetjük.
Az elkészített tészta a hűtőben napokig eláll és bármikor süthetünk belőle.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »