Kefires lángos recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dl tej
- 1 dl kefir
- 1,5 dkg élesztő
- kevés cukor
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
Az élesztőt kb 1 dl pici cukrot tartalmazó langyos tejben felfuttatjuk, majd hozzákeverjük a liszthez. Csakúgy mint a maradék tejet,pici sót és a kefirt.
Ezután lágy tésztává dolgozzuk,majd egy gyengén kiolajozott nagyobb fedeles műanyag dobozba tesszük(kb.duplájára megkel) és hűtőszekrénybe helyezzük.(Célszerű előző nap elkészíteni
Evőkanál nagyságú tészta darabokat kiveszünk és körkörösen hirtelen jól kinyújtjuk, majd forró, bő olajban aranysárgára sütjük
Fokhagymával, tejföllel sajttal is ízesíthetjük.
Az elkészített tészta a hűtőben napokig eláll és bármikor süthetünk belőle.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.