Kefires lángos recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dl tej
- 1 dl kefir
- 1,5 dkg élesztő
- kevés cukor
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
Az élesztőt kb 1 dl pici cukrot tartalmazó langyos tejben felfuttatjuk, majd hozzákeverjük a liszthez. Csakúgy mint a maradék tejet,pici sót és a kefirt.
Ezután lágy tésztává dolgozzuk,majd egy gyengén kiolajozott nagyobb fedeles műanyag dobozba tesszük(kb.duplájára megkel) és hűtőszekrénybe helyezzük.(Célszerű előző nap elkészíteni
Evőkanál nagyságú tészta darabokat kiveszünk és körkörösen hirtelen jól kinyújtjuk, majd forró, bő olajban aranysárgára sütjük
Fokhagymával, tejföllel sajttal is ízesíthetjük.
Az elkészített tészta a hűtőben napokig eláll és bármikor süthetünk belőle.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »
Szemezgetés a gofrik világából-10 ínycsiklandó variáció
Ki mondta, hogy a gofri csak édesség lehet? Ebben a válogatásban olyan rece
Tovább olvasom »
A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »