Káposztás pogácsa recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dl tej
- 3 dkg élesztő
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- só
- 50 dkg fehér káposzta
Elkészítése:
A lisztből, a tejből, a tojássárgájából, az élesztőből és sóból kelt tésztát készítünk. Míg a tészta kel, a káposztát lereszeljük és kevés sóval, borssal megpároljuk.
Ha a tészta megkelt, nyújtódeszkára borítjuk, kinyújtjuk. A káposzta egyharmadát rákenjük és hajtogatjuk. Még kétszer hajtogatjuk, közben mindig megkenjük káposztával. A hajtogatások között 30 percig kelesztjük a tésztát. Majd kinyújtjuk, késsel megrácsozzuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Megkenjük tojásfehérjével, (én különböző magokat is szórtam rá) forró sütőben kisütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »