Káposztás pogácsa recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dl tej
- 3 dkg élesztő
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- só
- 50 dkg fehér káposzta
Elkészítése:
A lisztből, a tejből, a tojássárgájából, az élesztőből és sóból kelt tésztát készítünk. Míg a tészta kel, a káposztát lereszeljük és kevés sóval, borssal megpároljuk.
Ha a tészta megkelt, nyújtódeszkára borítjuk, kinyújtjuk. A káposzta egyharmadát rákenjük és hajtogatjuk. Még kétszer hajtogatjuk, közben mindig megkenjük káposztával. A hajtogatások között 30 percig kelesztjük a tésztát. Majd kinyújtjuk, késsel megrácsozzuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Megkenjük tojásfehérjével, (én különböző magokat is szórtam rá) forró sütőben kisütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.