Káposztás palacsinta sajtos tejföllel töltve recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kisebb fej káposzta
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl tej
- 1 dl olaj
- kb 25 dkg liszt
- 1 ek cukor
- szódavíz
- só, bors ízlés szerint
- 1 kis doboz tejföl
- 20 dkg reszelt sajt és 10 dkg a tetejére
Elkészítése:
A káposztát reszeljük és sóval, borssal megdinszteljük.
A palacsintához a tojásokat a tejjel kikeverjük, majd folyamatosan hozzákeverjük a lisztet, olajat, sót, cukrot és kellő mennyiségű szódavizet, majd hozzáadjuk a káposztát. Kicsit sűrűbb legyen, mint az átlagos palacsinta, majd kisütjük.
A tejfölt összekeverjük a sajttal és ezzel megtöltjük a palacsintákat. Jénaiba elhelyezzük, sajttal jól megszórjuk, és rápirítjuk a sajtot a tetejére sütőben.
Jó étvágyat hozzá.
Tipp:
Készíthetjük füstölt sajttal is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »