Káposztás palacsinta sajtos tejföllel töltve recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kisebb fej káposzta
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 dl tej
- 1 dl olaj
- kb 25 dkg liszt
- 1 ek cukor
- szódavíz
- só, bors ízlés szerint
- 1 kis doboz tejföl
- 20 dkg reszelt sajt és 10 dkg a tetejére
Elkészítése:
A káposztát reszeljük és sóval, borssal megdinszteljük.
A palacsintához a tojásokat a tejjel kikeverjük, majd folyamatosan hozzákeverjük a lisztet, olajat, sót, cukrot és kellő mennyiségű szódavizet, majd hozzáadjuk a káposztát. Kicsit sűrűbb legyen, mint az átlagos palacsinta, majd kisütjük.
A tejfölt összekeverjük a sajttal és ezzel megtöltjük a palacsintákat. Jénaiba elhelyezzük, sajttal jól megszórjuk, és rápirítjuk a sajtot a tetejére sütőben.
Jó étvágyat hozzá.
Tipp:
Készíthetjük füstölt sajttal is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »


