Káposztás palacsinta sajtos tejföllel töltve recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kisebb fej káposzta
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl tej
- 1 dl olaj
- kb 25 dkg liszt
- 1 ek cukor
- szódavíz
- só, bors ízlés szerint
- 1 kis doboz tejföl
- 20 dkg reszelt sajt és 10 dkg a tetejére
Elkészítése:
A káposztát reszeljük és sóval, borssal megdinszteljük.
A palacsintához a tojásokat a tejjel kikeverjük, majd folyamatosan hozzákeverjük a lisztet, olajat, sót, cukrot és kellő mennyiségű szódavizet, majd hozzáadjuk a káposztát. Kicsit sűrűbb legyen, mint az átlagos palacsinta, majd kisütjük.
A tejfölt összekeverjük a sajttal és ezzel megtöltjük a palacsintákat. Jénaiba elhelyezzük, sajttal jól megszórjuk, és rápirítjuk a sajtot a tetejére sütőben.
Jó étvágyat hozzá.
Tipp:
Készíthetjük füstölt sajttal is.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.