Túrós hajtóka recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 csapott ek só
- víz (amennyit felvesz a liszt)
Töltelék:
- 1 csomag túró (250 g)
- 1 nagy doboz tejföl
- só
- étolaj
Elkészítése:
Az alapanyagokat összegyúrjuk, hogy ne túl kemény, könnyen nyújtható tésztát kapjunk, majd 5 részre osztjuk. Laponként elsodorjuk őket, majd közepes méretű kiolajozott tepsibe tesszük az első lapot. Arra megy a túró negyede, amit elmorzsolunk a tésztán, meglocsoljuk tejföllel, 1 kanál étolajjal, és vigyázva a sóval kicsit azzal is meghintjük. A tészta széleit az ujjainkkal lenyomkodjuk. Így járunk el mind a 4 lappal. Az utolsó lapra nem kell túró, csak tejföl, étolaj és só. Még nyersen felszeleteljük a tepsibe, tetszés szerint, majd előmelegített sütőben készre sütjük. Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

