Túrós hajtóka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csapott ek só
- víz (amennyit felvesz a liszt)
Töltelék:
- 1 csomag túró (250 g)
- 1 nagy doboz tejföl
- só
- étolaj
Elkészítése:
Az alapanyagokat összegyúrjuk, hogy ne túl kemény, könnyen nyújtható tésztát kapjunk, majd 5 részre osztjuk. Laponként elsodorjuk őket, majd közepes méretű kiolajozott tepsibe tesszük az első lapot. Arra megy a túró negyede, amit elmorzsolunk a tésztán, meglocsoljuk tejföllel, 1 kanál étolajjal, és vigyázva a sóval kicsit azzal is meghintjük. A tészta széleit az ujjainkkal lenyomkodjuk. Így járunk el mind a 4 lappal. Az utolsó lapra nem kell túró, csak tejföl, étolaj és só. Még nyersen felszeleteljük a tepsibe, tetszés szerint, majd előmelegített sütőben készre sütjük. Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »