Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós hajtóka recept

Túrós hajtóka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csapott ek só
    • víz (amennyit felvesz a liszt)

    Töltelék:

    • 1 csomag túró (250 g)
    • 1 nagy doboz tejföl
    • étolaj

    Elkészítése:
    Az alapanyagokat összegyúrjuk, hogy ne túl kemény, könnyen nyújtható tésztát kapjunk, majd 5 részre osztjuk. Laponként elsodorjuk őket, majd közepes méretű kiolajozott tepsibe tesszük az első lapot. Arra megy a túró negyede, amit elmorzsolunk a tésztán, meglocsoljuk tejföllel, 1 kanál étolajjal, és vigyázva a sóval kicsit azzal is meghintjük. A tészta széleit az ujjainkkal lenyomkodjuk. Így járunk el mind a 4 lappal. Az utolsó lapra nem kell túró, csak tejföl, étolaj és só. Még nyersen felszeleteljük a tepsibe, tetszés szerint, majd előmelegített sütőben készre sütjük. Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá