Szivárvány kalács recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 1 kg liszt
- 5 evőkanál porcukor
- 1 teáskanál só
- kb 6-7 dl tej
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 6 dkg élesztő
- 1,5 dl étolaj
A kakaós részbe:
- 2 evőkanál kakaópor
A rózsaszínhez:
- 1 csomag puncs ízű pudingpor
A világos tésztába:
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból kelt tésztát dagasztunk: az élesztőt 1 mokkáskanál cukorral és 1 dl langyos tejjel összekeverjük és felfuttatjuk. Egy tálba szitáljuk a lisztet, a többi hozzávalót hozzáadjuk, a megkelt élesztőt is. Jól kidolgozzuk. A tésztát 3 részre vesszük. Az egyik részbe a vaníliás cukrot, a másikba a kakaóport, a harmadikba a puncs ízű pudingot tesszük. Mindhárom tésztát jól kidolgozzuk, külön edényben kelesztjük meg. A megkelt tésztákat átgyúrjuk, mindhárom cipót 3 felé vesszük. Így lesz 9 kicsi bucink. Kisodorjuk egyenként, a sárga részt lekenjük étolajjal, ráfektetjük a barnát, olajjal ezt lekenjük, majd rátesszük a rózsaszínű lapot. Feltekerjük, mindháromnál így járunk el. Utoljára marad, hogy összefonjuk. Én mindhárom tekercset középen félbevágtam, így lett 6 db, a kezemmel kinyújtottam, tehát az elejét és a végét megfogtam és húztam rajta tepsi nagyságúra. 3-3 rudat összefontam. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, 50 fokon 20 percet kelesztjük a sütőben, majd 180 fokon tűpróbáig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

