Színes farsangi kalács recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók :
- 60 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 1 teáskanál kristály cukor
- 3 dl tej
- 4 evőkanál olaj
- 10 dkg cukor,
- csipetnyi só
- 1 csomag puncsízű pudingpor
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 evőkanál vaj
A kalács megkenéséhez:
- pici langyos tej
A tetejére:
- 1 tábla tortabevonó
Elkészítése:
Az élesztőt 2 dl langyos tejben a kristálycukorral felfuttatjuk. Egy nagyobb tálba beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk az élesztős tejet, az olajat, a cukrot és a csipetnyi sót. A tésztát robotgéppel simára keverjük. A pudingport és a kakaóport külön fél-fél deci tejben csomómentesre keverjük. A kakaós tejbe belekeverünk egy evőkanál cukrot. A tésztát 3 felé osztjuk. Az egyik részt meghagyjuk eredeti állapotában, a másik részbe beledolgozzuk a rózsaszínű, pudingos tejet, a harmadikba a kakaósat. Letakarva fél órán át kelesztjük. Ez után a különböző színű tésztákból 40 centis hosszú rudakat sodrunk. Összefonjuk és az így kapott hengert ügyesen kikent koszorúformába fektetjük. A két végét összenyomjuk, majd az egészet letakarjuk. További egy órán át kelesztjük, végül a tetejét megkenjük egy kis langyos tejjel.

Ezután sütőbe tesszük, és 220 °C-on kb 45-50 perc alatt megsütjük. A kalács tetejét olvasztott csokoládéval bevonjuk. Tálalás előtt felszeleteljük. Rendkívül mutatós, ízletes különlegesség.
Megjegyzés: Nekem nem volt koszorúformám ezért hosszabbra sodortam a rudakat és csak úgy tepsiben sütöttem meg, a sütési időt és hőmérsékletet is módosítottam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

