Színes farsangi kalács recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók :
- 60 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 1 teáskanál kristály cukor
- 3 dl tej
- 4 evőkanál olaj
- 10 dkg cukor,
- csipetnyi só
- 1 csomag puncsízű pudingpor
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 evőkanál vaj
A kalács megkenéséhez:
- pici langyos tej
A tetejére:
- 1 tábla tortabevonó
Elkészítése:
Az élesztőt 2 dl langyos tejben a kristálycukorral felfuttatjuk. Egy nagyobb tálba beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk az élesztős tejet, az olajat, a cukrot és a csipetnyi sót. A tésztát robotgéppel simára keverjük. A pudingport és a kakaóport külön fél-fél deci tejben csomómentesre keverjük. A kakaós tejbe belekeverünk egy evőkanál cukrot. A tésztát 3 felé osztjuk. Az egyik részt meghagyjuk eredeti állapotában, a másik részbe beledolgozzuk a rózsaszínű, pudingos tejet, a harmadikba a kakaósat. Letakarva fél órán át kelesztjük. Ez után a különböző színű tésztákból 40 centis hosszú rudakat sodrunk. Összefonjuk és az így kapott hengert ügyesen kikent koszorúformába fektetjük. A két végét összenyomjuk, majd az egészet letakarjuk. További egy órán át kelesztjük, végül a tetejét megkenjük egy kis langyos tejjel.
Ezután sütőbe tesszük, és 220 °C-on kb 45-50 perc alatt megsütjük. A kalács tetejét olvasztott csokoládéval bevonjuk. Tálalás előtt felszeleteljük. Rendkívül mutatós, ízletes különlegesség.
Megjegyzés: Nekem nem volt koszorúformám ezért hosszabbra sodortam a rudakat és csak úgy tepsiben sütöttem meg, a sütési időt és hőmérsékletet is módosítottam.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »