Színes farsangi kalács recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók :
- 60 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 1 teáskanál kristály cukor
- 3 dl tej
- 4 evőkanál olaj
- 10 dkg cukor,
- csipetnyi só
- 1 csomag puncsízű pudingpor
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 evőkanál vaj
A kalács megkenéséhez:
- pici langyos tej
A tetejére:
- 1 tábla tortabevonó
Elkészítése:
Az élesztőt 2 dl langyos tejben a kristálycukorral felfuttatjuk. Egy nagyobb tálba beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk az élesztős tejet, az olajat, a cukrot és a csipetnyi sót. A tésztát robotgéppel simára keverjük. A pudingport és a kakaóport külön fél-fél deci tejben csomómentesre keverjük. A kakaós tejbe belekeverünk egy evőkanál cukrot. A tésztát 3 felé osztjuk. Az egyik részt meghagyjuk eredeti állapotában, a másik részbe beledolgozzuk a rózsaszínű, pudingos tejet, a harmadikba a kakaósat. Letakarva fél órán át kelesztjük. Ez után a különböző színű tésztákból 40 centis hosszú rudakat sodrunk. Összefonjuk és az így kapott hengert ügyesen kikent koszorúformába fektetjük. A két végét összenyomjuk, majd az egészet letakarjuk. További egy órán át kelesztjük, végül a tetejét megkenjük egy kis langyos tejjel.
Ezután sütőbe tesszük, és 220 °C-on kb 45-50 perc alatt megsütjük. A kalács tetejét olvasztott csokoládéval bevonjuk. Tálalás előtt felszeleteljük. Rendkívül mutatós, ízletes különlegesség.
Megjegyzés: Nekem nem volt koszorúformám ezért hosszabbra sodortam a rudakat és csak úgy tepsiben sütöttem meg, a sütési időt és hőmérsékletet is módosítottam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »