Ostoros kalács recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 ek. étolaj
- 3 dkg élesztő
- csipet só
- 4 dl langyos tej
- 30-36 dkg cukor
- 25 dkg margarin
- 3 ek. kakaópor
Elkészítése:
Először az élesztőt egy kevés langyos tejben felfuttatjuk, és adunk hozzá 6 dkg cukrot. A liszthez eközben hozzáadjuk a tojások sárgáját, az étolajat, egy csipetnyi sót, a maradék tejet és a kovászt. Fontos, hogy a kovász ne érintkezzen közvetlenül a sóval. Az egész masszát jól kidagasztjuk, és addig kelesztjük, amíg szép magasra fel nem jön a tészta. Mialatt kel a tésztánk, a Ramát habosra kikeverjük a kristálycukorral, majd hozzáadjuk a kakaóport. Miután megkelt a tészta, 6 egyenlő részre osztjuk, és kb. 30 percig még pihentetjük, majd téglalap alakúra kisodorjuk, olyan hosszúra, hogy a tepsinkbe beleférjen. Rákenjük a kakaóporos masszát mindegyikre, és hosszában feltekerjük. 3-3 tésztát összefonunk, és Ramával kikent tepsibe óvatosan belefektetjük, közepesen meleg sütőben, 30-40 perc alatt, szép barnára megsütjük. Sütés előtt a tészta tetejét tojással megkenhetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »