Mazsolás kalács recept

Hozzávalók:
- 3 dl tej
- 50 dkg finomliszt
- 5 evőkanál cukor
- 2,5 dkg élesztő
- 5 dkg vaj
- reszelt citromhéj
- 10 dkg mazsola
- 0,5 kávéskanál só
- a kenéshez 1 dl tej
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk egy kevés meleg, cukros tejben, mikor felfutott, összegyúrjuk a hozzávalókat, 1 dl tej kivételével ami a kenéshez kell. Tehát a tésztába összesen 3 dl tej kell. Langyos helyen hagyjuk fél órát megkelni, majd a tésztát 3 egyenlő részre osztjuk. A kis cipókból hurkákat sodrunk, és a 3 hurkát összefonjuk, mintha csak copfot készítenénk. Kivajazott, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük,és megkenjük a tejjel. Előmelegített sütőben, 180-185 fokon 30-35 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »