Mazsolás kalács recept
Hozzávalók:
- 3 dl tej
- 50 dkg finomliszt
- 5 evőkanál cukor
- 2,5 dkg élesztő
- 5 dkg vaj
- reszelt citromhéj
- 10 dkg mazsola
- 0,5 kávéskanál só
- a kenéshez 1 dl tej
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk egy kevés meleg, cukros tejben, mikor felfutott, összegyúrjuk a hozzávalókat, 1 dl tej kivételével ami a kenéshez kell. Tehát a tésztába összesen 3 dl tej kell. Langyos helyen hagyjuk fél órát megkelni, majd a tésztát 3 egyenlő részre osztjuk. A kis cipókból hurkákat sodrunk, és a 3 hurkát összefonjuk, mintha csak copfot készítenénk. Kivajazott, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük,és megkenjük a tejjel. Előmelegített sütőben, 180-185 fokon 30-35 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

