Mazsolás kalács recept

Hozzávalók:
- 3 dl tej
- 50 dkg finomliszt
- 5 evőkanál cukor
- 2,5 dkg élesztő
- 5 dkg vaj
- reszelt citromhéj
- 10 dkg mazsola
- 0,5 kávéskanál só
- a kenéshez 1 dl tej
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk egy kevés meleg, cukros tejben, mikor felfutott, összegyúrjuk a hozzávalókat, 1 dl tej kivételével ami a kenéshez kell. Tehát a tésztába összesen 3 dl tej kell. Langyos helyen hagyjuk fél órát megkelni, majd a tésztát 3 egyenlő részre osztjuk. A kis cipókból hurkákat sodrunk, és a 3 hurkát összefonjuk, mintha csak copfot készítenénk. Kivajazott, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük,és megkenjük a tejjel. Előmelegített sütőben, 180-185 fokon 30-35 perc alatt megsütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »