Mazsolás kalács recept
Hozzávalók:
- 10 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 25 dkg liszt
- 15 dkg mazsola
- 1 dl tejföl
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 citrom reszelt hélya
- fél csomag sütőpor
A vajat habosra keverjük és hozzákeverjük a tojást, a cukort, a mazsolát, a reszelt citromhéjat, a tejfölt, a sütőporral elkevert lisztet és egy csipetnyi sót. A masszát sima tésztává dolgozzuk és kikent zsemlemorzsával beszórt formába tesszük. A tetejét megkenjük tojással, hogy szép színe legyen és közepes lángot megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »

