Mazsolás cifra kalács recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50-60 dkg liszt
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2,5 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 1 tk só
- 4 ek cukor
- 4 ek kakaópor (cukrozatlan)
- kevés olvasztott margarin
- 1,5 cs mazsola
- 1 cs vaníliás cukor
- porcukor a szóráshoz
Elkészítése:
Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk, majd egy mély tálban a liszthez, a tojáshoz, a cukorhoz, sóhoz adjuk, belerakjuk a mazsolát és jól kidagasztjuk. Ha sima és elválik a tál oldalától, akkor jó. Ketté vesszük és egyik adaghoz hozzágyúrjuk a kakaóport. Meleg helyen konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük.
Ha megkelt a tésztánk (kb 30 perc), mindkettőt külön-külön egyforma nagyságúra és kb 1 cm vastagságúra kinyújtjuk, majd mindkettő tetejét megkenjük az olvasztott margarinnal és egymásra fektetjük, majd szorosan feltekerjük.
180 fokon megsütjük, de tűpróbát végezzünk. Ha készre sült, tetejét cukrozott vízzel kenjük, ettől szép fényessé válik.
Tipp:
Én a tésztához is adok egy kevés margarint, ettől foszlósabb lesz. Szoktam hozzáadni még citrom vagy narancs reszelt héját, esetleg csoki darabokat. Lágy tésztát kell, hogy kapjunk, így ha úgy látjuk, hogy nem elég a tej, akkor bátran adjunk hozzá langyos vizet pótlólag.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »