Kelt szívek recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk a cukorral, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk benne. A többi hozzávalót egy tálba vagy kelesztőtálba szórjuk, majd a langyos-élesztős tejjel kelt tésztát gyúrunk belőle. Alaposan kidolgozzuk, majd liszttel megszórjuk a tetejét és meleg helyen duplájára kelesztjük.
Ha megkelt akkor lisztezett deszkán átgyúrjuk és 12 egyenlő részre osztjuk. A darabokat egyenként téglalap alakúra kinyújtjuk. Vigyázzunk, hogy ne legyen túl hosszú, mert, úgy nagyon hosszú lesz a szív, és nem néz ki jól.
A puha margarint kikeverjük a cukorral és a választott töltelékkel. A kinyújtott tésztákat megkenjük a töltelékkel, majd feltekerjük, mint a bejglit. Középen ketté vágjuk, de a végénél kb 2 cm-t hagyjunk. Ha ketté vágtuk akkor két szára lesz. A szárakat feltekerjük egyenként a végéhez, amit nem vágtunk el. Így szív formát kapunk.
Sütőpapíros tepsire tesszük a szíveket, majd 30-40 percig kelesztjük még. A tojást felverjük, majd megkenjük vele a szíveket. 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük.
Tipp:
Ha nagyobb szíveket szeretnénk akkor a tésztát ne 12 hanem csak 10 vagy 8 egyenlő részre vágjuk.
Úgy a legkönnyebb megkenni a tésztákat a töltelékkel, hogy mikróban megolvasztjuk folyósra, majd átkeverjük és 1-2 evőkanállal kanalazunk a tésztára és elkenjük rajta, majd hagyjuk kissé megdermedni és utána feltekerjük.
Kiváló uzsonna lehet gyerekeknek az iskolában.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »