Kelt szívek recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk a cukorral, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk benne. A többi hozzávalót egy tálba vagy kelesztőtálba szórjuk, majd a langyos-élesztős tejjel kelt tésztát gyúrunk belőle. Alaposan kidolgozzuk, majd liszttel megszórjuk a tetejét és meleg helyen duplájára kelesztjük.
Ha megkelt akkor lisztezett deszkán átgyúrjuk és 12 egyenlő részre osztjuk. A darabokat egyenként téglalap alakúra kinyújtjuk. Vigyázzunk, hogy ne legyen túl hosszú, mert, úgy nagyon hosszú lesz a szív, és nem néz ki jól.
A puha margarint kikeverjük a cukorral és a választott töltelékkel. A kinyújtott tésztákat megkenjük a töltelékkel, majd feltekerjük, mint a bejglit. Középen ketté vágjuk, de a végénél kb 2 cm-t hagyjunk. Ha ketté vágtuk akkor két szára lesz. A szárakat feltekerjük egyenként a végéhez, amit nem vágtunk el. Így szív formát kapunk.
Sütőpapíros tepsire tesszük a szíveket, majd 30-40 percig kelesztjük még. A tojást felverjük, majd megkenjük vele a szíveket. 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük.
Tipp:
Ha nagyobb szíveket szeretnénk akkor a tésztát ne 12 hanem csak 10 vagy 8 egyenlő részre vágjuk.
Úgy a legkönnyebb megkenni a tésztákat a töltelékkel, hogy mikróban megolvasztjuk folyósra, majd átkeverjük és 1-2 evőkanállal kanalazunk a tésztára és elkenjük rajta, majd hagyjuk kissé megdermedni és utána feltekerjük.
Kiváló uzsonna lehet gyerekeknek az iskolában.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »