Kalács rózsák recept
Ők is elkészítették
Elkészítés:
A lisztet a dagasztó tálba szórom . Közepében kis fészket alakítok ki. Beleteszem a porcukrot, amire rámorzsolom az élesztőt, majd ráöntöm a meglangyosított tejet. Hagyom, hogy felfusson. Hozzáadom a többi hozzávalót, majd sima tésztává gyúrom. Cipót formálok belőle és 20 percig meleg helyen kelesztem. A tésztát átgyúrom, 32 darabra vágom és mindegyiket 15 cm-es rudakká sodrom,kettőt össze tekerek és rózsává formázom őket. Lekenem a tejes-tojásos keverékkel és 200 fokos sütőben szép pirosra sütöm. Ha megsült akkor megszórom cukorral még melegen. Jó étvágyat! :))
https://tucsokbogar.blogspot.com/2010/08/brios.html
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

