Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kalács recept

Kalács
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 500 g liszt
    • 2 dl tej
    • 50 g vaj
    • 25 g élesztő
    • 50 g cukor
    • 10 g só
    • 50 g mazsola
    • citromhéj
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • vaníliás cukor

    A kalács kenéséhez:

    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítés:

    Igen fontos, hogy a nyersanyagokat langyosítsuk fel. Az élesztőre a cukor felét rátesszük, és néhány keverő mozdulat után az élesztő elfolyósodik. Kevés langyos tejjel, liszttel kovászt készítünk. A többi cukrot, tejet, tojássárgáját, vaníliás cukrot, reszelt citromhéjat összekeverjük. A vajat felolvasztjuk. A sót rászórjuk a lisztre. Ha a kovász duplájára nő, a langyos liszthez adjuk, és az ízesített előkészített tejjel összekeverjük. Fakanállal, vagy kézzel dagasztjuk. Ha már a tésztánk jól összeállt, hozzáadjuk az olvasztott vajat is. Mindaddig dagasztjuk a kalács tésztát, míg szép fényes, hólyagos nem lesz. Ilyenkor elválik az edénytől, kezünktől, fakanáltól. Enyhén liszttel meghintjük a felületét, és konyharuhával letakarjuk. Ha az edényt langyos vízbe állítjuk, a tészta gyorsabban megkel. Amikor a tészta térfogata megduplázódik, átgyúrjuk, és a beáztatott, leszárított, liszttel
    megszórt mazsolát a kalácsba gyúrjuk. Ha újra megkelt a kikent kalácsformába öntöm és előmelegített sütőben 200-220 fokon 30-35 percig sütjük.Majd kifordítjuk a formából!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá