Kakaós kalács recept
Hozzávalók:
- 1 kg finom liszt
- 10 dkg olvasztott margarin
- 1 cs Vaníliás cukor
- 4 ek kristálycukor
- 6 dl tej
- 1 élesztő
- 3-4 ek kakaós cukor vagy instant kakaó
- 1 csipet só
Elkészítés:
A hozzávalókat ketté veszem,a liszt egyik felébe keverem a vaníliás cukrot a másikba a kakaós cukrot(én nyuszi kakaót kevertem bele)a vajat is felezem,és ha az élesztő (1dl tej+1kiskanál cukor+élesztő) felfutott akkor azt is felezem,felét a kakaós keverékhez felét a vaníliás cukros keverékhez öntöm. A tejet 4 ek. cukorral meglangyosítom és azt is felezem. A tésztákat jól összedolgozzuk,két cipót kapunk,egy kakaósat és egy simát!Ha sok a tej akkor tehetünk még hozzá lisztet!A két cipót langyos helyen kb. fél-3/4 órát letakarva kelesztjük!Ha megkeltek a bucik ketté veszem őket,téglalap alakúra nyújtjuk fehér és rá a kakaós,majd feltekerjük,a sorrend persze cserélhető lehet alul a kakaós és felül a fehér.Jól kivajazott tepsibe tesszük őket,távol egymástól,mert sütés előtt még 15-20 percet kelesztjük és nagyon megnőnek. 160 fokos előmelegített sütőbe 40-45 percig sütjük!Közbe többször is langyos cukros tejjel kenjük meg a tetejét!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

