Kakaós kalács recept

Hozzávalók:
- 1 kg finom liszt
- 10 dkg olvasztott margarin
- 1 cs Vaníliás cukor
- 4 ek kristálycukor
- 6 dl tej
- 1 élesztő
- 3-4 ek kakaós cukor vagy instant kakaó
- 1 csipet só
Elkészítés:
A hozzávalókat ketté veszem,a liszt egyik felébe keverem a vaníliás cukrot a másikba a kakaós cukrot(én nyuszi kakaót kevertem bele)a vajat is felezem,és ha az élesztő (1dl tej+1kiskanál cukor+élesztő) felfutott akkor azt is felezem,felét a kakaós keverékhez felét a vaníliás cukros keverékhez öntöm. A tejet 4 ek. cukorral meglangyosítom és azt is felezem. A tésztákat jól összedolgozzuk,két cipót kapunk,egy kakaósat és egy simát!Ha sok a tej akkor tehetünk még hozzá lisztet!A két cipót langyos helyen kb. fél-3/4 órát letakarva kelesztjük!Ha megkeltek a bucik ketté veszem őket,téglalap alakúra nyújtjuk fehér és rá a kakaós,majd feltekerjük,a sorrend persze cserélhető lehet alul a kakaós és felül a fehér.Jól kivajazott tepsibe tesszük őket,távol egymástól,mert sütés előtt még 15-20 percet kelesztjük és nagyon megnőnek. 160 fokos előmelegített sütőbe 40-45 percig sütjük!Közbe többször is langyos cukros tejjel kenjük meg a tetejét!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »