Kakaós csavart kalács recept

Hozzávalók:
- fél kg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 7 dkg porcukor
- 2,5 dl tej
- 5 dkg vaj
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- kakaópor
Elkészítése:
Az élesztőt 1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A megmaradt tejben elkeverjük a cukrot, vajat, tojás sárgáját. Ha megkelt az élesztő, összegyúrjuk a liszttel és a tejes eleggyel. Amikor nagyjából összegyúrtuk, akkor kettévesszük a tésztát és az egyik feléhez kakaóport adunk, és így gyúrjuk meg. A másik fél tésztát is meggyúrjuk és letakarva duplájukra kelesztjük.
Ha megkelt, téglalap alakúra, egyforma nagyságúra nyújtjuk mindkettőt. A sárga tésztára rátesszük a kakaós tésztát, kicsiny így nyújtjuk, majd feltekerjük és csiga alakba felcsavarjuk.
Tepsibe tesszük, tojással lekenjük, kelesztjük, újra lekenjük és sütjük 190 fokon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »