Kakaós csavart kalács recept
Hozzávalók:
- fél kg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 7 dkg porcukor
- 2,5 dl tej
- 5 dkg vaj
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - kakaópor
Elkészítése:
Az élesztőt 1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A megmaradt tejben elkeverjük a cukrot, vajat, tojás sárgáját. Ha megkelt az élesztő, összegyúrjuk a liszttel és a tejes eleggyel. Amikor nagyjából összegyúrtuk, akkor kettévesszük a tésztát és az egyik feléhez kakaóport adunk, és így gyúrjuk meg. A másik fél tésztát is meggyúrjuk és letakarva duplájukra kelesztjük.
Ha megkelt, téglalap alakúra, egyforma nagyságúra nyújtjuk mindkettőt. A sárga tésztára rátesszük a kakaós tésztát, kicsiny így nyújtjuk, majd feltekerjük és csiga alakba felcsavarjuk.
Tepsibe tesszük, tojással lekenjük, kelesztjük, újra lekenjük és sütjük 190 fokon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

