Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hájas tészta Erdély-i módra recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 90 dkg liszt
    • 60 dkg háj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 evőkanál ecet
    • 2 evőkanál olaj
    • 1 kávéskanál só
    • meleg víz,hogy a tészta puha legyen

    Elkészítése:
    A hájat megtisztítjuk a fölösleges hártyától, majd ledaráljuk. A hájat jó két maréknyi lisztel össze gyúrjuk, félre rakjuk.A maradék lisztet a többi összetevővel összegyúrjuk és a hájas húsdarálón legalább 2-szer ledaráljuk.
    A tésztát kinyújtjuk majd a hájat rákenjük és hajtogatjuk

    Fontos, hogy soha ne tévedjünk, hogy honnan kezdjük a hajtogatást.
    1- lépés……lentről fel
    2- lépés……fentről le
    3- lépés……balról jobbra
    4- lépés……jobbról balra

    A hajtogatást elvégezzük kb 3x,de köztük a pihenési idő legalább 20 perc szoba hőmérsékleten.
    Mélyhűtőben sokáig tudjuk tartani,ha nem dolgozzuk fel az egész adagot.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá