Hájas tészta Erdély-i módra recept
Hozzávalók:
- 90 dkg liszt
- 60 dkg háj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 evőkanál ecet
- 2 evőkanál olaj
- 1 kávéskanál só
- meleg víz,hogy a tészta puha legyen
Elkészítése:
A hájat megtisztítjuk a fölösleges hártyától, majd ledaráljuk. A hájat jó két maréknyi lisztel össze gyúrjuk, félre rakjuk.A maradék lisztet a többi összetevővel összegyúrjuk és a hájas húsdarálón legalább 2-szer ledaráljuk.
A tésztát kinyújtjuk majd a hájat rákenjük és hajtogatjuk
Fontos, hogy soha ne tévedjünk, hogy honnan kezdjük a hajtogatást.
1- lépés……lentről fel
2- lépés……fentről le
3- lépés……balról jobbra
4- lépés……jobbról balra
A hajtogatást elvégezzük kb 3x,de köztük a pihenési idő legalább 20 perc szoba hőmérsékleten.
Mélyhűtőben sokáig tudjuk tartani,ha nem dolgozzuk fel az egész adagot.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »

