Hájas tészta Erdély-i módra recept
Hozzávalók:
- 90 dkg liszt
- 60 dkg háj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 evőkanál ecet
- 2 evőkanál olaj
- 1 kávéskanál só
- meleg víz,hogy a tészta puha legyen
Elkészítése:
A hájat megtisztítjuk a fölösleges hártyától, majd ledaráljuk. A hájat jó két maréknyi lisztel össze gyúrjuk, félre rakjuk.A maradék lisztet a többi összetevővel összegyúrjuk és a hájas húsdarálón legalább 2-szer ledaráljuk.
A tésztát kinyújtjuk majd a hájat rákenjük és hajtogatjuk
Fontos, hogy soha ne tévedjünk, hogy honnan kezdjük a hajtogatást.
1- lépés……lentről fel
2- lépés……fentről le
3- lépés……balról jobbra
4- lépés……jobbról balra
A hajtogatást elvégezzük kb 3x,de köztük a pihenési idő legalább 20 perc szoba hőmérsékleten.
Mélyhűtőben sokáig tudjuk tartani,ha nem dolgozzuk fel az egész adagot.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

