Foszlóskalács recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 vaníliás cukor
- 1 dl étolaj
- 1 cs élesztő
- 25 db édesítő tabletta
- tej
Elkészítés:
2 dl langyos tejben 1 egész élesztőt felfuttatunk.
2 dl langyos tejben 3 evőkanál cukrot, és 25 db édesítő tablettát feloldunk.
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd két felé vesszük a tésztát. Egyikbe kakaót teszünk.
A tésztákat kétfelé vesszük, azt is kétfelé osszuk, így kapunk 2 barna, 2 fehér tésztát. Kinyújtjuk, a fehér tésztára ráhelyezzük a barna tésztát, és bejgliszerűen feltekerjük. 2 rudat kapunk belőle. Tetejét tojással megkenjük. Fél órát pihenni hagyjuk, majd lassú tűzön megsütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.