Foszlóskalács recept

Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 vaníliás cukor
- 1 dl étolaj
- 1 cs élesztő
- 25 db édesítő tabletta
- tej
Elkészítés:
2 dl langyos tejben 1 egész élesztőt felfuttatunk.
2 dl langyos tejben 3 evőkanál cukrot, és 25 db édesítő tablettát feloldunk.
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd két felé vesszük a tésztát. Egyikbe kakaót teszünk.
A tésztákat kétfelé vesszük, azt is kétfelé osszuk, így kapunk 2 barna, 2 fehér tésztát. Kinyújtjuk, a fehér tésztára ráhelyezzük a barna tésztát, és bejgliszerűen feltekerjük. 2 rudat kapunk belőle. Tetejét tojással megkenjük. Fél órát pihenni hagyjuk, majd lassú tűzön megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »