Foszlóskalács recept
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 vaníliás cukor
- 1 dl étolaj
- 1 cs élesztő
- 25 db édesítő tabletta
- tej
Elkészítés:
2 dl langyos tejben 1 egész élesztőt felfuttatunk.
2 dl langyos tejben 3 evőkanál cukrot, és 25 db édesítő tablettát feloldunk.
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd két felé vesszük a tésztát. Egyikbe kakaót teszünk.
A tésztákat kétfelé vesszük, azt is kétfelé osszuk, így kapunk 2 barna, 2 fehér tésztát. Kinyújtjuk, a fehér tésztára ráhelyezzük a barna tésztát, és bejgliszerűen feltekerjük. 2 rudat kapunk belőle. Tetejét tojással megkenjük. Fél órát pihenni hagyjuk, majd lassú tűzön megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

