Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Foszlóskalács recept

Foszlóskalács
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 vaníliás cukor
    • 1 dl étolaj
    • 1 cs élesztő
    • 25 db édesítő tabletta
    • tej

    Elkészítés:
    2 dl langyos tejben 1 egész élesztőt felfuttatunk.
    2 dl langyos tejben 3 evőkanál cukrot, és 25 db édesítő tablettát feloldunk.

    A hozzávalókat összegyúrjuk, majd két felé vesszük a tésztát. Egyikbe kakaót teszünk.
    A tésztákat kétfelé vesszük, azt is kétfelé osszuk, így kapunk 2 barna, 2 fehér tésztát. Kinyújtjuk, a fehér tésztára ráhelyezzük a barna tésztát, és bejgliszerűen feltekerjük. 2 rudat kapunk belőle. Tetejét tojással megkenjük. Fél órát pihenni hagyjuk, majd lassú tűzön megsütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá