Fonott kalács recept
Hozzávalók:
- 52 dkg liszt
- 7 dkg porcukor
- 7 dkg vaj vagy margarin
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 dkg élesztő
- 2-3 dl tej
- csipet só
Elkészítése:
Az alapanyagokat összedolgozzuk, kicsit pihentetjük,kelesztjük A tésztát 6 részre osztjuk, majd a 6 részt rudakká sodorjuk. A rudakat összefonjuk.
A kalácsot lekenjük tojással, kicsit még a tepsin kelesztjük, 10 perc múlva még egyszer lekenjük, majd közepes hőfokon 35-40 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

