Fonott kalács recept
Hozzávalók:
- 52 dkg liszt
- 7 dkg porcukor
- 7 dkg vaj vagy margarin
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 dkg élesztő
- 2-3 dl tej
- csipet só
Elkészítése:
Az alapanyagokat összedolgozzuk, kicsit pihentetjük,kelesztjük A tésztát 6 részre osztjuk, majd a 6 részt rudakká sodorjuk. A rudakat összefonjuk.
A kalácsot lekenjük tojással, kicsit még a tepsin kelesztjük, 10 perc múlva még egyszer lekenjük, majd közepes hőfokon 35-40 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »

