Fahéjas koszorú recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 1 evőkanál méz
- 3 dl víz
- csipet só
- 2 dkg élesztő vagy 1 cs szárított
Krém:
- 5 dkg vaj
- 6 evőkanál kristálycukor
- 2 teáskanál őrölt fahéj
Elkészítése:
A langyos vízben elkeverjük a mézet és az elmorzsolt élesztőt, majd a liszttel és a sóval együtt tésztát dagasztunk belőle. Ezután duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát alaposan lisztezett deszkán ketté vágjuk, merthogy két kisebb koszorút készítünk. A tésztát olyan vékonyra nyújtjuk, amennyire csak tudjuk, négyzet vagy téglalap alakúra.
A vajat megolvasztjuk, majd összekeverjük a cukorral és az őrölt fahéjjal. A vajas keverék felével megkenjük a tésztát, majd feltekerjük. Hosszában félbe vágjuk. A vágott felükkel kifelé szorosan egymás mellé tesszük őket. Az egyik végén összefogjuk, majd megcsavarjuk úgy, hogy a vágott felek felfelé/kifelé nézzenek. A végét összefogjuk és koszorúvá alakítjuk.
180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.
További képek a blogon találhatóak a formázásról.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »