Fahéjas koszorú recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 1 evőkanál méz
- 3 dl víz
- csipet só
- 2 dkg élesztő vagy 1 cs szárított
Krém:
- 5 dkg vaj
- 6 evőkanál kristálycukor
- 2 teáskanál őrölt fahéj
Elkészítése:
A langyos vízben elkeverjük a mézet és az elmorzsolt élesztőt, majd a liszttel és a sóval együtt tésztát dagasztunk belőle. Ezután duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát alaposan lisztezett deszkán ketté vágjuk, merthogy két kisebb koszorút készítünk. A tésztát olyan vékonyra nyújtjuk, amennyire csak tudjuk, négyzet vagy téglalap alakúra.
A vajat megolvasztjuk, majd összekeverjük a cukorral és az őrölt fahéjjal. A vajas keverék felével megkenjük a tésztát, majd feltekerjük. Hosszában félbe vágjuk. A vágott felükkel kifelé szorosan egymás mellé tesszük őket. Az egyik végén összefogjuk, majd megcsavarjuk úgy, hogy a vágott felek felfelé/kifelé nézzenek. A végét összefogjuk és koszorúvá alakítjuk.
180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.
További képek a blogon találhatóak a formázásról.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »