Cukros csavart koszorú recept

Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek cukorral. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a mézet, a tojást és a margarint. Alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen, egy konyharuhával letakarva 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk és 8, közel egyforma csíkra vágjuk. A csíkokat kb 60-70 cm hosszú rudakká sodorjuk, behajlítjuk U alakban. A rudak 2 szárát egymáson körbe tekerjük, a végét összecsípjük.
A csavart koszorúformába hajtjuk és a két végét szépen összeigazítva szintén összecsípjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Hagyjuk még kelni 30 percet. Lekenjük egy felvert tojással és megszórjuk cukorral. Előmelegített sütőbe tolva 25 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.
Tipp:
A készítés lépéseiről képek megtekinthetők a blogon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »