Csokis galuska recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 500 g liszt
- 50 g vaj
- 50 g porcukor
- 40 g élesztő
- 240 ml tej
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipetnyi só
- kakaó
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatjuk, addig a lisztet, porcukrot, vajat, a tojásokkal és egy csipetnyi sóval elkeverjük. Az élesztős tejet beleöntjük, és jól összegyúrjuk (akár robotgéppel), míg puha tésztát kapunk. Jól belisztezzük a tetejét, és meleg helyen fél órát pihentetjük. Ha megkelt a tészta egy tűzálló tálat vastagon kivajazunk, a tésztát 1 cm vastagra nyújtjuk és kis pogácsákat szaggatunk belőle.
A tálba rakunk egy sor tészta pogácsát, olvasztott vajjal megkenjük, és megszórjuk cukros kakaóporral, így sorban, míg el nem fogy a tészta. Az utolsó sorra nem kerül kakaó, csak olvasztott vaj. Még 20 percig pihentetjük, és 30-40 perc alatt kis lángon aranybarnára sütjük.
Híg vanília pudinggal vagy vaníliasodóval tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »