Csokis galuska recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 500 g liszt
- 50 g vaj
- 50 g porcukor
- 40 g élesztő
- 240 ml tej
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipetnyi só
- kakaó
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatjuk, addig a lisztet, porcukrot, vajat, a tojásokkal és egy csipetnyi sóval elkeverjük. Az élesztős tejet beleöntjük, és jól összegyúrjuk (akár robotgéppel), míg puha tésztát kapunk. Jól belisztezzük a tetejét, és meleg helyen fél órát pihentetjük. Ha megkelt a tészta egy tűzálló tálat vastagon kivajazunk, a tésztát 1 cm vastagra nyújtjuk és kis pogácsákat szaggatunk belőle.
A tálba rakunk egy sor tészta pogácsát, olvasztott vajjal megkenjük, és megszórjuk cukros kakaóporral, így sorban, míg el nem fogy a tészta. Az utolsó sorra nem kerül kakaó, csak olvasztott vaj. Még 20 percig pihentetjük, és 30-40 perc alatt kis lángon aranybarnára sütjük.
Híg vanília pudinggal vagy vaníliasodóval tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »