Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokis galuska recept

Csokis galuska
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 500 g liszt
    • 50 g vaj
    • 50 g porcukor
    • 40 g élesztő
    • 240 ml tej
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipetnyi só
    • kakaó

    Elkészítése:
    Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatjuk, addig a lisztet, porcukrot, vajat, a tojásokkal és egy csipetnyi sóval elkeverjük. Az élesztős tejet beleöntjük, és jól összegyúrjuk (akár robotgéppel), míg puha tésztát kapunk. Jól belisztezzük a tetejét, és meleg helyen fél órát pihentetjük. Ha megkelt a tészta egy tűzálló tálat vastagon kivajazunk, a tésztát 1 cm vastagra nyújtjuk és kis pogácsákat szaggatunk belőle.
    A tálba rakunk egy sor tészta pogácsát, olvasztott vajjal megkenjük, és megszórjuk cukros kakaóporral, így sorban, míg el nem fogy a tészta. Az utolsó sorra nem kerül kakaó, csak olvasztott vaj. Még 20 percig pihentetjük, és 30-40 perc alatt kis lángon aranybarnára sütjük.
    Híg vanília pudinggal vagy vaníliasodóval tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá