Csokis galuska recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 500 g liszt
- 50 g vaj
- 50 g porcukor
- 40 g élesztő
- 240 ml tej
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipetnyi só
- kakaó
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatjuk, addig a lisztet, porcukrot, vajat, a tojásokkal és egy csipetnyi sóval elkeverjük. Az élesztős tejet beleöntjük, és jól összegyúrjuk (akár robotgéppel), míg puha tésztát kapunk. Jól belisztezzük a tetejét, és meleg helyen fél órát pihentetjük. Ha megkelt a tészta egy tűzálló tálat vastagon kivajazunk, a tésztát 1 cm vastagra nyújtjuk és kis pogácsákat szaggatunk belőle.
A tálba rakunk egy sor tészta pogácsát, olvasztott vajjal megkenjük, és megszórjuk cukros kakaóporral, így sorban, míg el nem fogy a tészta. Az utolsó sorra nem kerül kakaó, csak olvasztott vaj. Még 20 percig pihentetjük, és 30-40 perc alatt kis lángon aranybarnára sütjük.
Híg vanília pudinggal vagy vaníliasodóval tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »