Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csiga és kalács egy tésztából recept

Csiga és kalács egy tésztából
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • másfél bögre langyos víz
    • 3 dkg élesztő
    • 1/2 bögre méz vagy 15 dkg cukor
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1/2 bögre olaj
    • 1 csapott ek só
    • 6 bögre liszt

    A bögre méret annyi,amelyik bögrét kijelöljük,én 3 dl-es bögrével dolgoztam.
    A töltelékhez:

    • 2 cs vaníliás pudingpor(lehet más ízesítésű is)
    • 6 dl tej
    • cukor ízlés szerint
    • 1 cs vaníliás cukor

    Elkészítése:
    A tészta hozzávalóit jól kidolgozzuk,szokás szerint kel tésztát dagasztunk. Kétszeresére kelesztjük.
    A pudingport a cukrokkal,tejjel felfőzzük,langyosra kihűtjük.
    Ez egy nagy mennyiségű tészta kb 1 kg lisztből készült. Én megfeleztem és feléből a csiga,a másik feléből a két őzgerinc formában sült kakaós kalács készült. Tehát a tésztát ketté vesszük,30×30 cm-es alakzatra nyújtjuk,a kihűlt pudinggal megkenjük és feltekerjük. A feltekert tésztát először középen ketté vágjuk,majd felszeleteljük. Kivajazott tepsibe tesszük,tojással lekenjük.
    Nem kelesztjük újra. Begyújtjuk a sütőt és máris beletesszük. Ahogy a sütő melegszik,a tészta kel. 12 db izmos csiga lett belőle.
    A másik fele tésztával is így járunk el. Ha több óriás csigát akarunk,akkor a töltelék mennyiségét növeljük.
    A másik fele tésztát kinyújtottam,mint a csigáét,olajjal lekentem és cukros,vaníliás cukros kakaóval bőven megszórtam. Feltekertem.
    2 őzgerincet kivajaztam,a tésztát ketté vágtam,majd az őzgerinc formába tettem,melegen addig kelesztettem,míg a formát kitöltötte.
    Felvert tojással lekentem és sütöttem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá