Almás kalács recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 60 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 10 dkg olvasztott,langyos vaj
- kb 2,5-3 dl tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- 3 ek cukor
Töltelék:
- 4-5 db alma megtisztítva,magházát eltávolítva,reszelve
- esetleg cukor (nekem elég édes volt az almám,nem tettem bele)
- kb 1 kk fahéj
Elkészítése:
A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt,amikor már halvány barna hab képződik a tetején akkor jó. A felfuttatott élesztőt hozzáadjuk a többi hozzávalóhoz és puhább tésztát dagasztunk, akár a robotgép dagasztó karjával is. Letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük. A lereszelt almát levétől kinyomkodjuk,összekeverjük a fahéjjal. Két részre osztjuk a tésztát.Az egyik felét téglalap alakúra nyújtjuk,rákenjük a töltelék felét és feltekerjük mint a bejglit. A másik felét is ugyanígy készítjük el. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük,konyharuhával letakarjuk őket és fél órát hagyjuk pihenni. Tetejüket megkenjük egy felvert tojással,fogpiszkálóval megszurkáljuk pár helyen, majd hideg sütőbe toljuk be (míg melegszik a sütő addig is kelnek a kalácsok) és 180 fokon 20-25 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »