Almás kalács recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 60 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 10 dkg olvasztott,langyos vaj
- kb 2,5-3 dl tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- 3 ek cukor
Töltelék:
- 4-5 db alma megtisztítva,magházát eltávolítva,reszelve
- esetleg cukor (nekem elég édes volt az almám,nem tettem bele)
- kb 1 kk fahéj
Elkészítése:
A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt,amikor már halvány barna hab képződik a tetején akkor jó. A felfuttatott élesztőt hozzáadjuk a többi hozzávalóhoz és puhább tésztát dagasztunk, akár a robotgép dagasztó karjával is. Letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük. A lereszelt almát levétől kinyomkodjuk,összekeverjük a fahéjjal. Két részre osztjuk a tésztát.Az egyik felét téglalap alakúra nyújtjuk,rákenjük a töltelék felét és feltekerjük mint a bejglit. A másik felét is ugyanígy készítjük el. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük,konyharuhával letakarjuk őket és fél órát hagyjuk pihenni. Tetejüket megkenjük egy felvert tojással,fogpiszkálóval megszurkáljuk pár helyen, majd hideg sütőbe toljuk be (míg melegszik a sütő addig is kelnek a kalácsok) és 180 fokon 20-25 percig sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »