Kalácsfelfújt recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 50 dkg szikkadt kalács
- 4 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4,5 dl tej
- 4 ek. méz vagy cukor
- 1 vaníliás pudingpor
- 20 dkg magozott meggy
Továbbá:
- 2 literes űrtartalmú forma
A forma kikenéséhez:
- 2 dkg margarin
A szóráshoz:
- 1 ek. zsemlemorzsa
Elkészítése:
A kalácsokat felszeleteljük, a tojásokat a mézzel, a tejjel és a pudingporral kikeverjük. A kalácsokat belemártjuk, majd a formába rétegezzük.
Az első réteg után megszórjuk meggyel, majd újabb kalácsréteg következik, majd ismét a meggy. Addig rétegezzük, amíg el nem fogynak a hozzávalók.
Végezetül a maradék tejet ráborítjuk, majd 200 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.