Kalácsfelfújt recept
Ők is elkészítették
 
                            Hozzávalók:
- 50 dkg szikkadt kalács
- 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4,5 dl tej
- 4 ek. méz vagy cukor
- 1 vaníliás pudingpor
- 20 dkg magozott meggy
Továbbá:
- 2 literes űrtartalmú forma
A forma kikenéséhez:
- 2 dkg margarin
A szóráshoz:
- 1 ek. zsemlemorzsa
Elkészítése:
A kalácsokat felszeleteljük, a tojásokat a mézzel, a tejjel és a pudingporral kikeverjük. A kalácsokat belemártjuk, majd a formába rétegezzük.
Az első réteg után megszórjuk meggyel, majd újabb kalácsréteg következik, majd ismét a meggy. Addig rétegezzük, amíg el nem fogynak a hozzávalók.
Végezetül a maradék tejet ráborítjuk, majd 200 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
 
				
				Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom » 
				
				Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom » 
				
				12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom » 
				
				Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom » 
				
				12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom » 
				
				10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
 
											
											 
											
											
 
