Kalácsfelfújt recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg szikkadt kalács
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4,5 dl tej
- 4 ek. méz vagy cukor
- 1 vaníliás pudingpor
- 20 dkg magozott meggy
Továbbá:
- 2 literes űrtartalmú forma
A forma kikenéséhez:
- 2 dkg margarin
A szóráshoz:
- 1 ek. zsemlemorzsa
Elkészítése:
A kalácsokat felszeleteljük, a tojásokat a mézzel, a tejjel és a pudingporral kikeverjük. A kalácsokat belemártjuk, majd a formába rétegezzük.
Az első réteg után megszórjuk meggyel, majd újabb kalácsréteg következik, majd ismét a meggy. Addig rétegezzük, amíg el nem fogynak a hozzávalók.
Végezetül a maradék tejet ráborítjuk, majd 200 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »