Kalácsfelfújt recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg szikkadt kalács
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4,5 dl tej
- 4 ek. méz vagy cukor
- 1 vaníliás pudingpor
- 20 dkg magozott meggy
Továbbá:
- 2 literes űrtartalmú forma
A forma kikenéséhez:
- 2 dkg margarin
A szóráshoz:
- 1 ek. zsemlemorzsa
Elkészítése:
A kalácsokat felszeleteljük, a tojásokat a mézzel, a tejjel és a pudingporral kikeverjük. A kalácsokat belemártjuk, majd a formába rétegezzük.
Az első réteg után megszórjuk meggyel, majd újabb kalácsréteg következik, majd ismét a meggy. Addig rétegezzük, amíg el nem fogynak a hozzávalók.
Végezetül a maradék tejet ráborítjuk, majd 200 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »