Kalácsbabák recept
Hozzávalók:
- fél kg liszt
- 4 dkg cukor
- 3 dkg olvasztott margarin
- 3 dl tej
- 2 dkg élesztő
- csipet só
- az arcokhoz 1-1 keményre főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
1 dl tejből,3 evőkanál lisztből és az élesztőből kovászt készítek.
A maradék 2 dl langyos tejhez hozzákeverem a cukrot,az olvasztott margarin felét a sót a lisztet és a megkelt kovászt.Jól összedolgozzuk. Ezután 8 cipóba tépem a tésztát és hosszú nudlit sodrok belőlük.A tepsibe tett főtt tojás köré hajtjuk a tésztát,hogy körülölelje és egyenlő hosszú tésztavégek maradjanak alul.Ezeket összecsavarjuk és a végénél összenyomjuk.Megkenjük a maradék olvasztott vajjal. Még fél órát kelni hagyjuk a tepsiben.Előmelegített sütőben megsütjük kb 15-20 perc alatt.Ha kihűltek,színes ceruzával arcot rajzolunk rájuk,majd vajjal óvatosan megfényesítjük,hogy ne mosódjon el.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

