Kalácsbabák recept
Hozzávalók:
- fél kg liszt
- 4 dkg cukor
- 3 dkg olvasztott margarin
- 3 dl tej
- 2 dkg élesztő
- csipet só
- az arcokhoz 1-1 keményre főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
1 dl tejből,3 evőkanál lisztből és az élesztőből kovászt készítek.
A maradék 2 dl langyos tejhez hozzákeverem a cukrot,az olvasztott margarin felét a sót a lisztet és a megkelt kovászt.Jól összedolgozzuk. Ezután 8 cipóba tépem a tésztát és hosszú nudlit sodrok belőlük.A tepsibe tett főtt tojás köré hajtjuk a tésztát,hogy körülölelje és egyenlő hosszú tésztavégek maradjanak alul.Ezeket összecsavarjuk és a végénél összenyomjuk.Megkenjük a maradék olvasztott vajjal. Még fél órát kelni hagyjuk a tepsiben.Előmelegített sütőben megsütjük kb 15-20 perc alatt.Ha kihűltek,színes ceruzával arcot rajzolunk rájuk,majd vajjal óvatosan megfényesítjük,hogy ne mosódjon el.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

