Kalácsbabák recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- fél kg liszt
- 4 dkg cukor
- 3 dkg olvasztott margarin
- 3 dl tej
- 2 dkg élesztő
- csipet só
- az arcokhoz 1-1 keményre főtt FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
1 dl tejből,3 evőkanál lisztből és az élesztőből kovászt készítek.
A maradék 2 dl langyos tejhez hozzákeverem a cukrot,az olvasztott margarin felét a sót a lisztet és a megkelt kovászt.Jól összedolgozzuk. Ezután 8 cipóba tépem a tésztát és hosszú nudlit sodrok belőlük.A tepsibe tett főtt tojás köré hajtjuk a tésztát,hogy körülölelje és egyenlő hosszú tésztavégek maradjanak alul.Ezeket összecsavarjuk és a végénél összenyomjuk.Megkenjük a maradék olvasztott vajjal. Még fél órát kelni hagyjuk a tepsiben.Előmelegített sütőben megsütjük kb 15-20 perc alatt.Ha kihűltek,színes ceruzával arcot rajzolunk rájuk,majd vajjal óvatosan megfényesítjük,hogy ne mosódjon el.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.