Kakaós tekert kifli recept

Hozzávalók:
- 40 dkg finomliszt
- 0,7 dl langyos tej (70 ml)
- 150 g natúr joghurt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- 4 púpos evőkanál kristálycukor (vagy ízlés szerint)
- 5 dkg puha vaj
- 3 dkg friss élesztő
A tészta egyik felébe:
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1-2 evőkanál tej
A tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 teáskanál kristálycukor
- 1 teáskanál tej
Elkészítése:
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és a felfuttatott élesztőt.
Tésztát dagasztunk, majd elfelezzük és az egyik felébe gyúrjuk a kakaóport és a langyos tejet.
Mindkét cipót duplájára kelesztjük, majd lisztezett deszkára borítjuk.
Először a világos tésztát nyújtjuk ki kör alakúra, majd a kakaósat.
A világos tésztára tesszük a kakaós tésztát, majd egy nyújtófával ellapítjuk.
Cikkekre vágjuk, majd feltekerjük kifli alakúra. (Azt, hogy hány cikk legyen, mindenki döntse el, hogy kisebb vagy nagyobb kifliket szeretne.)
Sütőpapírral fedett tepsire tesszük. Tojás, tej és cukor keverékével lekenjük, majd egy negyed óráig hagyjuk kelni.
25 perc alatt, 180 fokon megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 krémes és ízes sütemény, amit most azonnal ki kell próbálnod
Ebben a válogatásban elhoztunk neked 10 csábító süteményt, amelyek a klassz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »