Kakaós tekert kifli recept
Hozzávalók:
- 40 dkg finomliszt
- 0,7 dl langyos tej (70 ml)
- 150 g natúr joghurt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - csipet só
- 4 púpos evőkanál kristálycukor (vagy ízlés szerint)
- 5 dkg puha vaj
- 3 dkg friss élesztő
A tészta egyik felébe:
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1-2 evőkanál tej
A tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 1 teáskanál kristálycukor
- 1 teáskanál tej
Elkészítése:
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és a felfuttatott élesztőt.
Tésztát dagasztunk, majd elfelezzük és az egyik felébe gyúrjuk a kakaóport és a langyos tejet.
Mindkét cipót duplájára kelesztjük, majd lisztezett deszkára borítjuk.
Először a világos tésztát nyújtjuk ki kör alakúra, majd a kakaósat.
A világos tésztára tesszük a kakaós tésztát, majd egy nyújtófával ellapítjuk.
Cikkekre vágjuk, majd feltekerjük kifli alakúra. (Azt, hogy hány cikk legyen, mindenki döntse el, hogy kisebb vagy nagyobb kifliket szeretne.)
Sütőpapírral fedett tepsire tesszük. Tojás, tej és cukor keverékével lekenjük, majd egy negyed óráig hagyjuk kelni.
25 perc alatt, 180 fokon megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

