Kakaós napraforgó recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kis doboz tejföl
- 4 ek olvasztott vaj vagy margarin
- csipet só
- 1,5-1,8 dl langyos tej
- 2,5 dkg élesztő
- 3 ek cukor
- 1 zacskó vaníliás cukor
Töltelék:
- 2 ek cukor
- 2 ek porcukor
- 2 ek kakaópor
- ízlés szerint fahéj (én nagyon szeretem ezért 1 evőkanállal tettem bele)
- olvasztott vaj (ne sajnáljuk)
- +1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben, majd a többi hozzávalóval tésztát dagasztunk. Tiszta konyharuhával letakarva 30 perccig meleg helyen kelesztjük. Kelesztés után megfelezzük a tésztát.
Az egyik tésztát lisztezett felületen 30-32 cm-es kör alakra nyújtjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Olvasztott vajjal jól megkenjük, és rászórjuk a kakaós keveréket.
A másik tésztát is kinyújtjuk és ráborítjuk a kakaós tésztára. Egy pohárral megnyomjuk a tészta közepét.
Pizzavágóval felcsíkozzuk, majd minden csíkot tetszés szerint megtekerünk kétszer. Felvert tojással megkenjük a tetejét és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »