Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kakaós napraforgó recept

Kakaós napraforgó
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kis doboz tejföl
    • 4 ek olvasztott vaj vagy margarin
    • csipet só
    • 1,5-1,8 dl langyos tej
    • 2,5 dkg élesztő
    • 3 ek cukor
    • 1 zacskó vaníliás cukor

    Töltelék:

    • 2 ek cukor
    • 2 ek porcukor
    • 2 ek kakaópor
    • ízlés szerint fahéj (én nagyon szeretem ezért 1 evőkanállal tettem bele)
    • olvasztott vaj (ne sajnáljuk)
    • +1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez

    Elkészítése:

    Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben, majd a többi hozzávalóval tésztát dagasztunk. Tiszta konyharuhával letakarva 30 perccig meleg helyen kelesztjük. Kelesztés után megfelezzük a tésztát.

    Az egyik tésztát lisztezett felületen 30-32 cm-es kör alakra nyújtjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Olvasztott vajjal jól megkenjük, és rászórjuk a kakaós keveréket.

    A másik tésztát is kinyújtjuk és ráborítjuk a kakaós tésztára. Egy pohárral megnyomjuk a tészta közepét.

    Pizzavágóval felcsíkozzuk, majd minden csíkot tetszés szerint megtekerünk kétszer. Felvert tojással megkenjük a tetejét és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá