Kakaós napraforgó recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kis doboz tejföl
- 4 ek olvasztott vaj vagy margarin
- csipet só
- 1,5-1,8 dl langyos tej
- 2,5 dkg élesztő
- 3 ek cukor
- 1 zacskó vaníliás cukor
Töltelék:
- 2 ek cukor
- 2 ek porcukor
- 2 ek kakaópor
- ízlés szerint fahéj (én nagyon szeretem ezért 1 evőkanállal tettem bele)
- olvasztott vaj (ne sajnáljuk)
- +1 felvert FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben, majd a többi hozzávalóval tésztát dagasztunk. Tiszta konyharuhával letakarva 30 perccig meleg helyen kelesztjük. Kelesztés után megfelezzük a tésztát.
Az egyik tésztát lisztezett felületen 30-32 cm-es kör alakra nyújtjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Olvasztott vajjal jól megkenjük, és rászórjuk a kakaós keveréket.
A másik tésztát is kinyújtjuk és ráborítjuk a kakaós tésztára. Egy pohárral megnyomjuk a tészta közepét.
Pizzavágóval felcsíkozzuk, majd minden csíkot tetszés szerint megtekerünk kétszer. Felvert tojással megkenjük a tetejét és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.