Kakaós napraforgó recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kis doboz tejföl
- 4 ek olvasztott vaj vagy margarin
- csipet só
- 1,5-1,8 dl langyos tej
- 2,5 dkg élesztő
- 3 ek cukor
- 1 zacskó vaníliás cukor
Töltelék:
- 2 ek cukor
- 2 ek porcukor
- 2 ek kakaópor
- ízlés szerint fahéj (én nagyon szeretem ezért 1 evőkanállal tettem bele)
- olvasztott vaj (ne sajnáljuk)
- +1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben, majd a többi hozzávalóval tésztát dagasztunk. Tiszta konyharuhával letakarva 30 perccig meleg helyen kelesztjük. Kelesztés után megfelezzük a tésztát.
Az egyik tésztát lisztezett felületen 30-32 cm-es kör alakra nyújtjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Olvasztott vajjal jól megkenjük, és rászórjuk a kakaós keveréket.
A másik tésztát is kinyújtjuk és ráborítjuk a kakaós tésztára. Egy pohárral megnyomjuk a tészta közepét.
Pizzavágóval felcsíkozzuk, majd minden csíkot tetszés szerint megtekerünk kétszer. Felvert tojással megkenjük a tetejét és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »