Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kakaós kalácsvirág recept

Kakaós kalácsvirág
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 50 dkg liszt
    • 8 dkg kristálycukor
    • 8 dkg margarin (olvasztott)
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dl tej (langyos)
    • 1 csomag instant élesztőpor
    • 1 csipet só

    Kakaós töltelék:

    • 3-4 ek kakaópor (cukor nélküli)
    • 3-4 ek kristálycukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 5 dkg margarin (olvasztott)
    • tej (lekenni a tetejét)

    Elkészítése:

    1 dl tejet meglangyosítunk, beleszórjuk az élesztőt és rászórunk egy csipet cukrot. Félretesszük és hagyjuk felfutni.

    A lisztet elkeverjük a sóval és a cukorral. Hozzáadjuk a tojást, az olvasztott (de nem forró) margarint, a maradék tejet és a felfutott élesztős tejet. Alaposan összegyúrjuk, fényesre dagasztjuk. Letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.

    A kakaóport elkeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral.

    A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen kissé átgyúrjuk, majd két egyenlő részre osztjuk. Az egyik cipót kinyújtjuk kör alakúra. Helyezzünk rá a kinyújtott tésztára egy lapos tányért (28 cm átmérőjű), és vágjuk körbe, hogy szabályos kör alakot kapjunk.

    A tésztát áthelyezzük egy sütőpapírral bélelt nagy méretű tepsire és megkenjük az olvasztott margarinnal. Rászórjuk a kakaós keveréket.

    A másik tésztát is kinyújtjuk, és szintén kör alakúra vágjuk, majd átemeljük a kakaóval megszórt tésztára. Kissé összenyomjuk.

    A kör közepére egy poharat teszünk, és kissé rányomjuk A pohár pereméig bevagdossuk a tésztát 16 egyenlő cikkre. Ezután két kezünkkel megfogunk 1-1 egymás melletti cikket. A jobb oldalit jobbra, a bal oldalit pedig balra tekerjük meg kétszer. A 2 cikk végét kissé összecsípjük. Így haladjunk végig, amíg el nem fogynak a cikkek.

    A tetejét lekenjük egy kis tejjel és 160 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd porcukorral meghintve kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá