Kakaós kalács recept

Hozzávalók:
- 1/2 kg liszt
- 3 dl tej
- 5 dkg élesztő
- 2 ek cukor vagy 10 szem szacharin
- 7 ek olaj
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 ek kakaópor
Elkészítése:
A kakaó kivételével a hozzávalókból kelt tésztát dagasztunk. A felébe kakaót teszünk és duplájára kelesztjük. A barna tésztát és a fehér tésztát is 4 felé vágtam. Rudakat sodortam,ezeket is ketté vágtam.
Majd 4 barna-4 sárga rudat kockásra illesztettem,hajtogattam.
így,szép mintázatú lett. Minden szelet más mintát ad ki.
Tepsibe tettem és addig kelesztettem,míg a tepsit ki nem töltötte. Dupla adag készült. 180 fokos sütőben sütöttem,előtte olajjal a rudakat lekentem. A sütés vége felé forró,vaníliás cukros tejjel locsoltam meg.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »