Kakaós kalács recept
                            Hozzávalók:
- 1/2 kg liszt
 - 3 dl tej
 - 5 dkg élesztő
 - 2 ek cukor vagy 10 szem szacharin
 - 7 ek olaj
 - 3 
 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 1 ek kakaópor
 
Elkészítése:
A kakaó kivételével a hozzávalókból kelt tésztát dagasztunk. A felébe kakaót teszünk és duplájára kelesztjük. A barna tésztát és a fehér tésztát is 4 felé vágtam. Rudakat sodortam,ezeket is ketté vágtam.
Majd 4 barna-4 sárga rudat kockásra illesztettem,hajtogattam.
így,szép mintázatú lett. Minden szelet más mintát ad ki.
Tepsibe tettem és addig kelesztettem,míg a tepsit ki nem töltötte. Dupla adag készült. 180 fokos sütőben sütöttem,előtte olajjal a rudakat lekentem. A sütés vége felé forró,vaníliás cukros tejjel locsoltam meg.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
				
				Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
				
				Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
				
				Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
				
				12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
				
				Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
				
				12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

