Kakaós kalács recept

Hozzávalók:
- 1/2 kg liszt
- 3 dl tej
- 5 dkg élesztő
- 2 ek cukor vagy 10 szem szacharin
- 7 ek olaj
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 ek kakaópor
Elkészítése:
A kakaó kivételével a hozzávalókból kelt tésztát dagasztunk. A felébe kakaót teszünk és duplájára kelesztjük. A barna tésztát és a fehér tésztát is 4 felé vágtam. Rudakat sodortam,ezeket is ketté vágtam.
Majd 4 barna-4 sárga rudat kockásra illesztettem,hajtogattam.
így,szép mintázatú lett. Minden szelet más mintát ad ki.
Tepsibe tettem és addig kelesztettem,míg a tepsit ki nem töltötte. Dupla adag készült. 180 fokos sütőben sütöttem,előtte olajjal a rudakat lekentem. A sütés vége felé forró,vaníliás cukros tejjel locsoltam meg.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »