Kakaós csiga túrós tésztából recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg túró
- 10 dkg porcukor
- 25 dkg liszt
- 0,5 tasak sütőpor
- 1 nagy csipet só
- 0,5 dl tej
- 5 ek olaj
Töltelékhez:
- 3 ek porcukor
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 2 ek olaj (vagy olvasztott margarin)
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük. Egy egész nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A túrót a porcukorral egy tálkába öntjük és gépi habverővel jól összedolgozzuk. (Nekem ez nem sikerült egész jól, ezért még egy krumpli törővel jól átnyomkodtam.)
Hozzáadjuk a tejet, az olajat, majd a sütőporral elkevert lisztet is. Kézzel alaposan összegyúrjuk. Lisztezett felületen kb. 0,5 cm vastagra és téglalap alakúra elnyújtjuk.
A porcukrot elkeverjük a kakaóporral. A tésztát lekenjük olajjal (vagy olvasztott margarinnal) és megszórjuk a kakaó-porcukor keverékkel. Szorosan feltekerjük és ujjnyi vastag csigákat vágunk belőle.
Két tenyerünk között kicsit megsodorjuk, hogy szép kerek formájuk legyen. Tepsibe helyezzük. Nem szükséges nagy távolságot hagyni az egyes csigák között. Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel 10 perc alatt megsütjük.
A tészta ez után elég világos, de tökéletesen átsül ezalatt a rövidke idő alatt.
Ha kicsit hűlt, porcukorral megszórva kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »


