Kakaós csiga recept

Hozzávalók:
- 1/2 kg liszt
- 2 dl tej
- 3 dkg élesztő
- 10 dkg porcukor
- egy kis tejföl
- 5 dkg zsír, vagy 10dkg margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- pici só
- kakaópor
A tetejére:
- porcukor
Elkészítése:
Az élesztőt a tejben felfuttatjuk, hozzáadjuk a többi hozzávalóhoz, dagasztjuk, majd duplájára kelesztjük.
A kakaót összekeverjük a cukorral.
A tésztát 2 cipóra osztjuk, kinyújtjuk, majd megszórjuk a kakaós cukorral és feltekerjük, elvagdossuk és sütjük.
Tipp:
Mi úgy ettük, hogy meghintettük a tetejét porcukorral. :)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A legjobb házias egytálételek – húsimádóknak és zöldségkedvelőknek
Amikor kevés az időd, de valami igazán laktatót szeretnél főzni, az egytálé
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »