Kakaós csiga recept
Hozzávalók:
- 1/2 kg liszt
- 2 dl tej
- 3 dkg élesztő
- 10 dkg porcukor
- egy kis tejföl
- 5 dkg zsír, vagy 10dkg margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - pici só
- kakaópor
A tetejére:
- porcukor
Elkészítése:
Az élesztőt a tejben felfuttatjuk, hozzáadjuk a többi hozzávalóhoz, dagasztjuk, majd duplájára kelesztjük.
A kakaót összekeverjük a cukorral.
A tésztát 2 cipóra osztjuk, kinyújtjuk, majd megszórjuk a kakaós cukorral és feltekerjük, elvagdossuk és sütjük.
Tipp:
Mi úgy ettük, hogy meghintettük a tetejét porcukorral. :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

