Kakaós csiga recept

Hozzávalók:
- 1/2 kg liszt
- 2 dl tej
- 3 dkg élesztő
- 10 dkg porcukor
- egy kis tejföl
- 5 dkg zsír, vagy 10dkg margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- pici só
- kakaópor
A tetejére:
- porcukor
Elkészítése:
Az élesztőt a tejben felfuttatjuk, hozzáadjuk a többi hozzávalóhoz, dagasztjuk, majd duplájára kelesztjük.
A kakaót összekeverjük a cukorral.
A tésztát 2 cipóra osztjuk, kinyújtjuk, majd megszórjuk a kakaós cukorral és feltekerjük, elvagdossuk és sütjük.
Tipp:
Mi úgy ettük, hogy meghintettük a tetejét porcukorral. :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »