Kakaós csiga recept
Hozzávalók:
- 1/2 kg liszt
- 2 dl tej
- 3 dkg élesztő
- 10 dkg porcukor
- egy kis tejföl
- 5 dkg zsír, vagy 10dkg margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - pici só
- kakaópor
A tetejére:
- porcukor
Elkészítése:
Az élesztőt a tejben felfuttatjuk, hozzáadjuk a többi hozzávalóhoz, dagasztjuk, majd duplájára kelesztjük.
A kakaót összekeverjük a cukorral.
A tésztát 2 cipóra osztjuk, kinyújtjuk, majd megszórjuk a kakaós cukorral és feltekerjük, elvagdossuk és sütjük.
Tipp:
Mi úgy ettük, hogy meghintettük a tetejét porcukorral. :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

