Joghurtos pogácsa recept

Elkészítése:
Egy tálban a lisztet, sót, cukrot összekeverjük, a két tojást felverjük, és hozzáadjuk.
A Rama margarint a mikróban felolvasztjuk (ne legyen forró!), és a joghurtot is langyosra melegítjük. A langyos joghurtba keverjük az élesztőt. A lisztes keverékhez adjuk, majd a margarint is beledolgozzuk.
Fél órát kelesztjük, ha megkelt, háromszor áthajtogatjuk. (Kinyújtjuk, gondolatban elharmadoljuk. Egyik oldalt behajtjuk, a másikat ráhajtjuk, majd fentről hajtjuk le a tésztát, és az alsóval befedjük. Újra nyújtjuk, és újra hajtogatjuk. Összesen háromszor.)
A tetejét felvert tojással lekenjük, szezámmaggal vagy reszelt sajttal is megszórhatjuk, pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »