Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Joghurtos pogácsa recept

Joghurtos pogácsa
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 90 dkg liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 250 ml natúr joghurt
    • 40 dkg margarin
    • 5 mk só
    • 1 kk cukor
    • 17 g instant élesztő

    A tetejére:

    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • sajt, szezámmag (opcionális)

    Elkészítése:

    Egy tálban a lisztet, sót, cukrot összekeverjük, a két tojást felverjük, és hozzáadjuk.

    A Rama margarint a mikróban felolvasztjuk (ne legyen forró!), és a joghurtot is langyosra melegítjük. A langyos joghurtba keverjük az élesztőt. A lisztes keverékhez adjuk, majd a margarint is beledolgozzuk.

    Fél órát kelesztjük, ha megkelt, háromszor áthajtogatjuk. (Kinyújtjuk, gondolatban elharmadoljuk. Egyik oldalt behajtjuk, a másikat ráhajtjuk, majd fentről hajtjuk le a tésztát, és az alsóval befedjük. Újra nyújtjuk, és újra hajtogatjuk. Összesen háromszor.)

    A tetejét felvert tojással lekenjük, szezámmaggal vagy reszelt sajttal is megszórhatjuk, pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá