Joghurtos pogácsa recept

Elkészítése:
Egy tálban a lisztet, sót, cukrot összekeverjük, a két tojást felverjük, és hozzáadjuk.
A Rama margarint a mikróban felolvasztjuk (ne legyen forró!), és a joghurtot is langyosra melegítjük. A langyos joghurtba keverjük az élesztőt. A lisztes keverékhez adjuk, majd a margarint is beledolgozzuk.
Fél órát kelesztjük, ha megkelt, háromszor áthajtogatjuk. (Kinyújtjuk, gondolatban elharmadoljuk. Egyik oldalt behajtjuk, a másikat ráhajtjuk, majd fentről hajtjuk le a tésztát, és az alsóval befedjük. Újra nyújtjuk, és újra hajtogatjuk. Összesen háromszor.)
A tetejét felvert tojással lekenjük, szezámmaggal vagy reszelt sajttal is megszórhatjuk, pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »