Joghurtos pogácsa recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Elkészítése:
Egy tálban a lisztet, sót, cukrot összekeverjük, a két tojást felverjük, és hozzáadjuk.
A Rama margarint a mikróban felolvasztjuk (ne legyen forró!), és a joghurtot is langyosra melegítjük. A langyos joghurtba keverjük az élesztőt. A lisztes keverékhez adjuk, majd a margarint is beledolgozzuk.
Fél órát kelesztjük, ha megkelt, háromszor áthajtogatjuk. (Kinyújtjuk, gondolatban elharmadoljuk. Egyik oldalt behajtjuk, a másikat ráhajtjuk, majd fentről hajtjuk le a tésztát, és az alsóval befedjük. Újra nyújtjuk, és újra hajtogatjuk. Összesen háromszor.)
A tetejét felvert tojással lekenjük, szezámmaggal vagy reszelt sajttal is megszórhatjuk, pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.