Húsvéti foszlós kalács recept

Elkészítése:
A lisztet mély tálba tesszük, hozzátesszük a cukrot és egy csipet sót. Közben pici langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. A maradék tejet, tojást, olvasztott margarint összekeverjük. Ha az élesztő felfutott hozzáöntjük a lisztes keverékhez és kicsit összekeverjük, majd hozzáöntjük a tejes keveréket.
Jól összedolgozzuk ás meleg helyen kb. 40 percig kelesztjük. ha megkelt lisztezett deszkán átgyúrjuk és két részre szedjük. A részekből 3-3 rudat sodrunk és összefonjuk. Ezután a tepsibe tesszük és kelesztjük még 30 percig. A tetejét tojássárgájával megkenjük és 180 fokos sütőben kb. 35-40 percig sütjük.
Kihűlés után szeleteljük.
Csokis kalács: A kisodort rudakat kinyújtjuk, megkenjük olvasztott margarinnak megszórjuk cukrozott kakaóval, sorosan feltekerjük és úgy fonjuk össze a szálakat.
Nagyon finom kalács. Jó étvágyat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »