Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsvéti foszlós kalács recept

Húsvéti foszlós kalács
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg liszt
    • 3 dkg élesztő
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dl tej
    • 8 dkg olvasztott margarin
    • 5 dkg cukor
    • csipet só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Elkészítése:

    A lisztet mély tálba tesszük, hozzátesszük a cukrot és egy csipet sót. Közben pici langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. A maradék tejet, tojást, olvasztott margarint összekeverjük. Ha az élesztő felfutott hozzáöntjük a lisztes keverékhez és kicsit összekeverjük, majd hozzáöntjük a tejes keveréket.

    Jól összedolgozzuk ás meleg helyen kb. 40 percig kelesztjük. ha megkelt lisztezett deszkán átgyúrjuk és két részre szedjük. A részekből 3-3 rudat sodrunk és összefonjuk. Ezután a tepsibe tesszük és kelesztjük még 30 percig. A tetejét tojássárgájával megkenjük és 180 fokos sütőben kb. 35-40 percig sütjük.

    Kihűlés után szeleteljük.

    Csokis kalács: A kisodort rudakat kinyújtjuk, megkenjük olvasztott margarinnak megszórjuk cukrozott kakaóval, sorosan feltekerjük és úgy fonjuk össze a szálakat.
    Nagyon finom kalács. Jó étvágyat.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá