Húsvéti foszlós kalács recept

Elkészítése:
A lisztet mély tálba tesszük, hozzátesszük a cukrot és egy csipet sót. Közben pici langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. A maradék tejet, tojást, olvasztott margarint összekeverjük. Ha az élesztő felfutott hozzáöntjük a lisztes keverékhez és kicsit összekeverjük, majd hozzáöntjük a tejes keveréket.
Jól összedolgozzuk ás meleg helyen kb. 40 percig kelesztjük. ha megkelt lisztezett deszkán átgyúrjuk és két részre szedjük. A részekből 3-3 rudat sodrunk és összefonjuk. Ezután a tepsibe tesszük és kelesztjük még 30 percig. A tetejét tojássárgájával megkenjük és 180 fokos sütőben kb. 35-40 percig sütjük.
Kihűlés után szeleteljük.
Csokis kalács: A kisodort rudakat kinyújtjuk, megkenjük olvasztott margarinnak megszórjuk cukrozott kakaóval, sorosan feltekerjük és úgy fonjuk össze a szálakat.
Nagyon finom kalács. Jó étvágyat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »