Húsvéti foszlós kalács recept

Elkészítése:
A lisztet mély tálba tesszük, hozzátesszük a cukrot és egy csipet sót. Közben pici langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. A maradék tejet, tojást, olvasztott margarint összekeverjük. Ha az élesztő felfutott hozzáöntjük a lisztes keverékhez és kicsit összekeverjük, majd hozzáöntjük a tejes keveréket.
Jól összedolgozzuk ás meleg helyen kb. 40 percig kelesztjük. ha megkelt lisztezett deszkán átgyúrjuk és két részre szedjük. A részekből 3-3 rudat sodrunk és összefonjuk. Ezután a tepsibe tesszük és kelesztjük még 30 percig. A tetejét tojássárgájával megkenjük és 180 fokos sütőben kb. 35-40 percig sütjük.
Kihűlés után szeleteljük.
Csokis kalács: A kisodort rudakat kinyújtjuk, megkenjük olvasztott margarinnak megszórjuk cukrozott kakaóval, sorosan feltekerjük és úgy fonjuk össze a szálakat.
Nagyon finom kalács. Jó étvágyat.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »