Húsvéti foszlós kalács recept

Elkészítése:
A lisztet mély tálba tesszük, hozzátesszük a cukrot és egy csipet sót. Közben pici langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. A maradék tejet, tojást, olvasztott margarint összekeverjük. Ha az élesztő felfutott hozzáöntjük a lisztes keverékhez és kicsit összekeverjük, majd hozzáöntjük a tejes keveréket.
Jól összedolgozzuk ás meleg helyen kb. 40 percig kelesztjük. ha megkelt lisztezett deszkán átgyúrjuk és két részre szedjük. A részekből 3-3 rudat sodrunk és összefonjuk. Ezután a tepsibe tesszük és kelesztjük még 30 percig. A tetejét tojássárgájával megkenjük és 180 fokos sütőben kb. 35-40 percig sütjük.
Kihűlés után szeleteljük.
Csokis kalács: A kisodort rudakat kinyújtjuk, megkenjük olvasztott margarinnak megszórjuk cukrozott kakaóval, sorosan feltekerjük és úgy fonjuk össze a szálakat.
Nagyon finom kalács. Jó étvágyat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »