Húsvéti burgonyás koszorú recept

Hozzávalók:
- 25 dkg burgonya
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg porcukor
- 6 dkg margarin a forma kikenéséhez
- 1/2 db citrom
- 5 dkg tejföl
- 6 dkg darált dió
- 25 dkg liszt a formához
- 1 cs sütőpor
Díszítéshez:
- tojás cukorkák
- 10 dkg étcsokoládé
Elkészítése:
A burgonyát enyhén sós vízben megfőzzük és összetörjük egy tálban. A tojások sárgáját kikeverjük a porcukorral, margarinnal és a citrom reszelt héjával.A fehérjét kemény habbá verjük.
A tojásos masszához adjuk az áttört burgonyát, felvert habot tejfölt és a diót, végül hozzáadjuk a lisztet és a sütőport majd egészet összedolgozzuk.
A kuglófformát kikenjük margarinnal, megszórjuk liszttel és a masszát belesimítjuk.180 fokon 40 percig sütjük.Miután megsült és kihűlt kivesszük a formából.
A csokoládét felolvasztjuk majd bevonjuk vele a koszorút és tojás cukorkákkal díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »