Húsvéti burgonyás koszorú recept

Hozzávalók:
- 25 dkg burgonya
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg porcukor
- 6 dkg margarin a forma kikenéséhez
- 1/2 db citrom
- 5 dkg tejföl
- 6 dkg darált dió
- 25 dkg liszt a formához
- 1 cs sütőpor
Díszítéshez:
- tojás cukorkák
- 10 dkg étcsokoládé
Elkészítése:
A burgonyát enyhén sós vízben megfőzzük és összetörjük egy tálban. A tojások sárgáját kikeverjük a porcukorral, margarinnal és a citrom reszelt héjával.A fehérjét kemény habbá verjük.
A tojásos masszához adjuk az áttört burgonyát, felvert habot tejfölt és a diót, végül hozzáadjuk a lisztet és a sütőport majd egészet összedolgozzuk.
A kuglófformát kikenjük margarinnal, megszórjuk liszttel és a masszát belesimítjuk.180 fokon 40 percig sütjük.Miután megsült és kihűlt kivesszük a formából.
A csokoládét felolvasztjuk majd bevonjuk vele a koszorút és tojás cukorkákkal díszítjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »