Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hokkaido kalács recept

Hokkaido kalács
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 dl tejszín
    • 2 dl tej
    • 50 dkg liszt
    • csipet só
    • 3 ek cukor
    • 3 dkg élesztő
    • 2 ek burgonyapehely (elhagyható)
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a lekenéshez

    Elkészítése:

    A kenyérsütőgép üstjébe beletesszük a fenti sorrendben a hozzávalókat. Először a tejszínt, a tejet, a lisztet, csipet sót, cukrot és rámorzsolni az élesztőt. Elindítjuk a dagasztó programot, és bedagasztjuk a tésztát.

    A dagasztás végén kapcsoljuk ki a gépet, majd újra indítsuk el, és megint dagasszuk ki a tésztát. Így a kétszeri dagasztásnak köszönhetően nagyon szép sima lett a tészta. (Természetesen kézzel is dagaszthatjuk, vagy kézi mixer dagasztó spiráljával.) Kelesztőtálban kb. egy óra alatt duplájára kelesztjük.

    Amikor megkelt a tészta, lisztezett felületre kiborítjuk, majd 4 egyforma részre osztjuk. Mindegyik tésztából hosszú csíkokat nyújtunk, majd feltekerjük.

    Egy sütőformát kibélelünk sütőpapírral, majd szépen egymás mellé helyezzük a feltekert tésztatekercseket. Ezután meleg helyen ismét duplájára kelesztjük. Ha szépen megkelt, akkor a tetejét felvert tojással lekenjük.

    Előmelegített sütőbe helyezzük, és 180 fokon 35-40 percig sütjük. 10 perc sütés után a tetejét alufóliával takarjuk le, hogy sütés közben a teteje ne égjen meg!

    A sütőből kivéve rácsra helyezzük, és szeletelés előtt teljesen kihűtjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá