Hókifli egyszerűen recept
Hozzávalók
- 40 dkg liszt
- 25 dkg vaj/margarin
- 1 kis doboz tejföl
- 15-20 dkg porcukor
- csipet só
Töltelékhez:
- Mák, lekvár, meggy, dió stb.
Elkészítése:
A lisztben elmorzsoljuk a vajat gyors mozdulatokkal, hozzáadjuk a csipet sót, a cukrot, végül a tejfölt, és összeállítjuk a tésztát. Ha kész, hűtőben pihentetjük legalább 1 órát.
Kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk, és megtöltve kifli alakot formálunk belőle.
Forró sütőben (180-200 fok) kisütjük, és ha kész, megforgatjuk porcukorban.
Tipp:
Ha meggyel töltjük, akkor a kinyomkodott meggyet szórjuk meg morzsával, hogy ne ázzon át a tészta
Ha mákkal, akkor a mákot keverjük össze egy kis vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal és egy pici tejjel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

