Hókifli egyszerűen recept

Hozzávalók
- 40 dkg liszt
- 25 dkg vaj/margarin
- 1 kis doboz tejföl
- 15-20 dkg porcukor
- csipet só
Töltelékhez:
- Mák, lekvár, meggy, dió stb.
Elkészítése:
A lisztben elmorzsoljuk a vajat gyors mozdulatokkal, hozzáadjuk a csipet sót, a cukrot, végül a tejfölt, és összeállítjuk a tésztát. Ha kész, hűtőben pihentetjük legalább 1 órát.
Kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk, és megtöltve kifli alakot formálunk belőle.
Forró sütőben (180-200 fok) kisütjük, és ha kész, megforgatjuk porcukorban.
Tipp:
Ha meggyel töltjük, akkor a kinyomkodott meggyet szórjuk meg morzsával, hogy ne ázzon át a tészta
Ha mákkal, akkor a mákot keverjük össze egy kis vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal és egy pici tejjel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »