Házi készítésű zsemle vagy kifli recept

Hozzávalók:
- 4,5 dl tej
- 1 ek zsír vagy olaj
- 1 ek só
- fél ek cukor
- 70 dkg liszt
- fél kocka élesztő
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros, langyos tejben. A hozzávalókból tésztát gyúrunk, amit dagaszthatunk kenyérsütőgépben is. Hagyjuk 30 percet kelni. Ha zsemléket szeretnénk akkor ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát és pohárral szaggatjuk ki, mint a pogácsákat. Kicsit megsodorjuk a kezeink között és máris tehetjük a tepsibe. Viszont, ha kiflit szeretnénk, kockára vágjuk a tésztát és feltekerjük és kifli formára hajtjuk. 200 fokon 15-20 perc alatt megsül. Melegen, teavajjal nagyon finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »