Házi készítésű zsemle vagy kifli recept

Hozzávalók:
- 4,5 dl tej
- 1 ek zsír vagy olaj
- 1 ek só
- fél ek cukor
- 70 dkg liszt
- fél kocka élesztő
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros, langyos tejben. A hozzávalókból tésztát gyúrunk, amit dagaszthatunk kenyérsütőgépben is. Hagyjuk 30 percet kelni. Ha zsemléket szeretnénk akkor ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát és pohárral szaggatjuk ki, mint a pogácsákat. Kicsit megsodorjuk a kezeink között és máris tehetjük a tepsibe. Viszont, ha kiflit szeretnénk, kockára vágjuk a tésztát és feltekerjük és kifli formára hajtjuk. 200 fokon 15-20 perc alatt megsül. Melegen, teavajjal nagyon finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »