Házi készítésű zsemle vagy kifli recept

Hozzávalók:
- 4,5 dl tej
- 1 ek zsír vagy olaj
- 1 ek só
- fél ek cukor
- 70 dkg liszt
- fél kocka élesztő
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros, langyos tejben. A hozzávalókból tésztát gyúrunk, amit dagaszthatunk kenyérsütőgépben is. Hagyjuk 30 percet kelni. Ha zsemléket szeretnénk akkor ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát és pohárral szaggatjuk ki, mint a pogácsákat. Kicsit megsodorjuk a kezeink között és máris tehetjük a tepsibe. Viszont, ha kiflit szeretnénk, kockára vágjuk a tésztát és feltekerjük és kifli formára hajtjuk. 200 fokon 15-20 perc alatt megsül. Melegen, teavajjal nagyon finom.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »