Zsemle recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 80 dkg liszt
- 2 kk cukor
- 2,5 dkg élesztő
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - kb 100 ml tej
- 250 ml víz
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatom a cukros tejben, ez nagyjából 10-15 perc.
A lisztet tálba öntöm, ebbe teszem az élesztőt és a többi hozzávalót. Jól összegyúrom, majd letakarva kb. 2 órán keresztül állni hagyom.
Ezután újra átgyúrom a tésztát és 10 részre osztom. Ezeket gombócokká formázom, kissé lelapítom. A tetejét be is lehet vagdosni, ki hogyan szereti. Újra pihentetem, de már csak fél óráig.
Előmelegített sütőben 220 fokon sütöm meg sütőpapírral kibélelt tepsiben úgy 20 perc alatt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

