Zsemle recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 80 dkg liszt
- 2 kk cukor
- 2,5 dkg élesztő
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - kb 100 ml tej
- 250 ml víz
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatom a cukros tejben, ez nagyjából 10-15 perc.
A lisztet tálba öntöm, ebbe teszem az élesztőt és a többi hozzávalót. Jól összegyúrom, majd letakarva kb. 2 órán keresztül állni hagyom.
Ezután újra átgyúrom a tésztát és 10 részre osztom. Ezeket gombócokká formázom, kissé lelapítom. A tetejét be is lehet vagdosni, ki hogyan szereti. Újra pihentetem, de már csak fél óráig.
Előmelegített sütőben 220 fokon sütöm meg sütőpapírral kibélelt tepsiben úgy 20 perc alatt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

