Szezámmagos zsemle recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1,5 dl tej
- 1,5 dl langyos víz
- 20 ml olvasztott vaj
- 2 kk só
- 1 k cukor
- 50 dkg liszt
- 15 g élesztő
- szezámmag
Elkészítése:
A tejet langyosra melegítem, hozzáadom a cukrot és az élesztőt, majd kb. 5 perc után beleborítom a sós-lisztes-vajas-vizes tálba. Jól kidolgozom, míg nem ragad a kezemhez, majd kerek 1 órát hagyom kelni.
Ha megkelt, egyforma kis darabkákra vágom ( ebből az adagból nekem 10 közepes méretű zsemle lett) kerek formát alakítok ki, majd tepsibe teszem őket, kellő távolságra egymástól. X-et vágok a közepükbe egy hegyes késsel, megkenem őket tejjel és megszórom szezámmaggal. Letakarom egy nedves konyhakendővel és kendőstül beteszem a sütőbe 50 fokra addig, míg a 2x nem kelnek. Ha megkeltek, kiveszem a tepsit, a sütőt átállítom 200 fokra, és ha felmelegedett visszateszem (kendő nélkül) a tepsit és 20-25 percig sütöm, míg szép aranybarna nem lesz minden zsömlének a teteje. A sütés 200 fokon történik, 20-25 percig.
Sztori: Uzsonnára tökéletes, vagy kenyér helyett bármihez bármivel lehet fogyasztani. Finom, laktatós és ami fontos nincs felfújva mint az üzleti zsemle.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »