Hamburger zsemle recept

Hozzávalók:
- 60 dkg finomliszt
- 4,5 dl tej
- 5 dkg élesztő
- 5 dkg olaj
- 1 tk cukor
- 1 tk só
- felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- szezámmag
Elkészítése:
Megmelegítjük a tejet, de ne legyen forró. Beletesszük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és 10 percre félretesszük meleg helyre. Ennyi idő alatt szépen felhabosodik az élesztő.
Ezután hozzáöntjük a lisztet és a sót, és összegyúrjuk. Hozzáöntjük az olajat, és szép simára dagasztjuk. Nagyjából 5 perc dagasztás elég. Majd meleg helyen 45 perc alatt megkelesztjük.
Nyolc részre osztjuk a tésztát, zsemle alakúra formázzuk, majd pihentetjük 10-15 percet. Meglapogatom egy kicsit a zsömlécskéket (mert sütés közben úgyis nőni fognak). Megkenjük őket felvert tojással, és újabb 10 percet pihentetjük (hogy kicsit megszikkadjon rajta a tojás). Ezután újra megkenjük őket tojással, és ekkor szórjuk meg magvakkal, ha szeretnénk.
170 °C-ra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük őket (akkor sült át teljesen, mikor már az alja sem fehér).
Tipp:
Én szezámmaggal szórtam meg a tetejét.
A hamburger zsemle kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 38 g
Zsír: 7 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »