Bagett recept
Hozzávalók:
- 100 g aktív kovász
- 375 g sima liszt
- 125 g kenyérliszt
- 1⁄2 tk élesztő
- 270 ml víz
- 1 1⁄2 tk só
Elkészítése:
A kovászt elkeverjük a vízzel, hozzáadjuk a lisztet a sóval és az élesztővel, majd mindent összekeverve tésztát dagasztunk belőle. Hagyjuk pihenni 10 percet, majd újra bedagasztjuk. Meleg helyen 1 órán át kelesztetjük lefedve.
Lisztezett deszkán 4 részre vágjuk, és bagettet formázunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire téve 1,5 órán át kelesztjük, közben 230° C fokra felmelegítjük a sütőt. A sütő aljába egy fazékba vizet rakunk. A bagetteket a forró sütőben 10 percet sütjük, majd megfordítjuk a tepsit, és még további 15 percig sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

