Bagett recept
Hozzávalók:
- 100 g aktív kovász
- 375 g sima liszt
- 125 g kenyérliszt
- 1⁄2 tk élesztő
- 270 ml víz
- 1 1⁄2 tk só
Elkészítése:
A kovászt elkeverjük a vízzel, hozzáadjuk a lisztet a sóval és az élesztővel, majd mindent összekeverve tésztát dagasztunk belőle. Hagyjuk pihenni 10 percet, majd újra bedagasztjuk. Meleg helyen 1 órán át kelesztetjük lefedve.
Lisztezett deszkán 4 részre vágjuk, és bagettet formázunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire téve 1,5 órán át kelesztjük, közben 230° C fokra felmelegítjük a sütőt. A sütő aljába egy fazékba vizet rakunk. A bagetteket a forró sütőben 10 percet sütjük, majd megfordítjuk a tepsit, és még további 15 percig sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

