Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bagett recept

Bagett
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 100 g aktív kovász
    • 375 g sima liszt
    • 125 g kenyérliszt
    • 1⁄2 tk élesztő
    • 270 ml víz
    • 1 1⁄2 tk só

    Elkészítése:

    A kovászt elkeverjük a vízzel, hozzáadjuk a lisztet a sóval és az élesztővel, majd mindent összekeverve tésztát dagasztunk belőle. Hagyjuk pihenni 10 percet, majd újra bedagasztjuk. Meleg helyen 1 órán át kelesztetjük lefedve.

    Lisztezett deszkán 4 részre vágjuk, és bagettet formázunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire téve 1,5 órán át kelesztjük, közben 230° C fokra felmelegítjük a sütőt. A sütő aljába egy fazékba vizet rakunk. A bagetteket a forró sütőben 10 percet sütjük, majd megfordítjuk a tepsit, és még további 15 percig sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá