Bagett recept

Hozzávalók:
- 100 g aktív kovász
- 375 g sima liszt
- 125 g kenyérliszt
- 1⁄2 tk élesztő
- 270 ml víz
- 1 1⁄2 tk só
Elkészítése:
A kovászt elkeverjük a vízzel, hozzáadjuk a lisztet a sóval és az élesztővel, majd mindent összekeverve tésztát dagasztunk belőle. Hagyjuk pihenni 10 percet, majd újra bedagasztjuk. Meleg helyen 1 órán át kelesztetjük lefedve.
Lisztezett deszkán 4 részre vágjuk, és bagettet formázunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire téve 1,5 órán át kelesztjük, közben 230° C fokra felmelegítjük a sütőt. A sütő aljába egy fazékba vizet rakunk. A bagetteket a forró sütőben 10 percet sütjük, majd megfordítjuk a tepsit, és még további 15 percig sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »