Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szegedi vágott cipó recept

Szegedi vágott cipó
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 300 g finomliszt
    • 200 g rétesliszt
    • 2 dl tej
    • 4 ek napraforgó étolaj
    • 1 csomag szárított porélesztő
    • 1 kk só
    • 1 ek tejföl

    Elkészítése:

    A liszteket összekevertem az élesztővel, megsóztam, majd közepébe krátert csináltam, és beleöntöttem először az olajat, majd a tejet. Alaposan összedolgoztam a tejföllel is. 10 percig erősen dagasztottam kézzel, majd fél órát kelesztettem konyharuha alatt.

    Újra összedagasztottam, és ismét kelt fél órát. Nagyobb méretű vágódeszkámon négy felé osztottam, és kisebb cipókat formáltam a tésztákból. Nyújtófa nélkül ököllel kilapogattam a tésztákat, majd mint a leveles tésztát felhajtogattam. Fentről, alulról, majd mindkét oldalról. Újra kilapogattam ököllel, és a két szemben lévő oldalon lévő tésztát ismét felhajtottam. Megfordítottam, így a hajtogatott felület került alulra.

    Cipócskákat formáltam mind a négy golyóból, és kilisztezett tepsire sorakoztattam. Minden cipót a tetején pengével két helyen bevágtam, vízzel megspricceltem, majd előmelegített sütőbe tettem.

    A sütő aljára a beindításkor kisebb, vízzel teli edényt tettem. Mikor minden cipócska aranybarnára sült, újra megspricceltem őket.

    A szegedi vágott cipó kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 298 kcal
    Fehérje: 8 g
    Szénhidrát: 47 g
    Zsír: 8 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá