Sütőzacskóban sült kenyér recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 kiskanál só
- 1 evőkanál cukor
- 2 dkg élesztő
- 2 csésze finomliszt
- 1 csésze rétesliszt
- 1 csésze víz
- tej
Elkészítése:
Langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
Az összes hozzávalót a robotgép üstjébe tesszük, hozzá öntjük a felfutott élesztőt is és bedagasztjuk a tésztát. Akkor jó, mikor elválik az edény falától.
Hagyjuk letakarva meleg helyen kelni, majd 1,5 óra múlva jól átgyúrjuk és megformázzuk.
A formázott kenyér tetejét bevagdossuk, majd vizes kézzel átsimítjuk és bele tesszük a sütőzacskóba.
Bekötjük a száját, megszurkáljuk több helyen a zacskót és kicsit még hagyjuk pihenni a kenyerünket. Gázsütőnket 5-6. fokozatra ( kb 190 fok) előmelegítjük és 30-40 perc alatt készre sütjük a kenyeret.
Szeletelés előtt hagyjuk kihűlni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »