Sütőzacskóban sült kenyér recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 kiskanál só
- 1 evőkanál cukor
- 2 dkg élesztő
- 2 csésze finomliszt
- 1 csésze rétesliszt
- 1 csésze víz
- tej
Elkészítése:
Langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
Az összes hozzávalót a robotgép üstjébe tesszük, hozzá öntjük a felfutott élesztőt is és bedagasztjuk a tésztát. Akkor jó, mikor elválik az edény falától.
Hagyjuk letakarva meleg helyen kelni, majd 1,5 óra múlva jól átgyúrjuk és megformázzuk.
A formázott kenyér tetejét bevagdossuk, majd vizes kézzel átsimítjuk és bele tesszük a sütőzacskóba.
Bekötjük a száját, megszurkáljuk több helyen a zacskót és kicsit még hagyjuk pihenni a kenyerünket. Gázsütőnket 5-6. fokozatra ( kb 190 fok) előmelegítjük és 30-40 perc alatt készre sütjük a kenyeret.
Szeletelés előtt hagyjuk kihűlni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »

