Kenyér recept

Hozzávalók:
- 2kg liszt
- 5dkg élesztő(amiből kovászt készítek)
- 2 kis marék só
- 1 liter langyos víz
Elkészítése:
A lisztet megszitálom, beleteszem a sót és összekeverem, a liszt közepébe egy mélyedést csinálok. Öntök bele egy kis langyos vizet és belemorzsálom az élesztőt, hagyom hogy jól felfusson az élesztő. Amikor ez kész akkor a többi langyos vizet hozzáadom és jó hólyagosra kidagasztom. Amikor már félig megkelt akkor 200 fokra állítom a sütőt, előmelegítem. Ha megkelt a kenyér bevágom a tetejét és a sütőbe teszem sülni kb. 1óra 20percig. Én egy 15literes lábasban sütöm villany sütőben. Ha megsült a kenyér langyos vízzel a tetejét lekenem. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Sztori: Ha valaki kedved kap hozzá megéri a fáradságot hisz ilyen szép és finom kenyeret csak a nagymamáink idejében ettünk. Engem ő tanított meg kenyeret dagasztani. Nem fontos hozzá kemence a villany vagy gáz sütőben is lehet készíteni. Szalonnasütéshez ezt megsütöm mindig. A kenyér 3kg 20dkg szokott lenni. Egy nagycsaládnak nagyon is kiadós. Nem szoktam ilyenkor nézni, hogy mennyi munkával jár inkább azt az örömöt zsebelem be, amit kapni szoktam a barátoktól és a szomszédoktól.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »