Házi kenyér III. recept

Hozzávalók:
- 1,5 kg liszt
- 1/2 csomag élesztő
- 4 mokkáskanál só
- és annyi víz , hogy könnyű lágy tésztát kapjunk
Elkészítése:
4 kanál lisztből ,1/2 cs élesztőből/ amit langyos cukros vízben elkeverünk/ kovászt készítünk ezt 1 órán át kelesztjük közben át-át keverjük.Aztán hozzákeverjük a 1,5 kg liszthez és jó simára dagasztjuk ,majd meleg helyen kelesztjük.Ha megkelt gyúrótáblára öntjük átgyúrjuk,és a tepsibe tesszük és még addig kelesztjük, míg a tepsi tele nem lesz.Közben a sütőt 2oo fokra felfűtjük.Ha a tepsi tele kelt akkor langyos vízzel megkenjük a tészta tetejét,és betesszük sütni de a sütőt visszavesszük 15o fokra ,ha szép piros a teteje már készen is van a finom kenyér amit nagyanyáink is így sütöttek. Nagyon finom és nem tartalmaz semmi adalékanyagot és tartósítószert.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »