Házi kenyér III. recept

Hozzávalók:
- 1,5 kg liszt
- 1/2 csomag élesztő
- 4 mokkáskanál só
- és annyi víz , hogy könnyű lágy tésztát kapjunk
Elkészítése:
4 kanál lisztből ,1/2 cs élesztőből/ amit langyos cukros vízben elkeverünk/ kovászt készítünk ezt 1 órán át kelesztjük közben át-át keverjük.Aztán hozzákeverjük a 1,5 kg liszthez és jó simára dagasztjuk ,majd meleg helyen kelesztjük.Ha megkelt gyúrótáblára öntjük átgyúrjuk,és a tepsibe tesszük és még addig kelesztjük, míg a tepsi tele nem lesz.Közben a sütőt 2oo fokra felfűtjük.Ha a tepsi tele kelt akkor langyos vízzel megkenjük a tészta tetejét,és betesszük sütni de a sütőt visszavesszük 15o fokra ,ha szép piros a teteje már készen is van a finom kenyér amit nagyanyáink is így sütöttek. Nagyon finom és nem tartalmaz semmi adalékanyagot és tartósítószert.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »