Házi kenyér recept
Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 25 g élesztő
- csipet cukor
- 1 ek só
- 0,5 l langyos víz
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos vízben egy csipet cukorral elkeverjük, a többi hozzávalóval jól összegyúrjuk, és két kalácsformában kelni hagyjuk 1 órát.
Előmelegített sütőben, 200 fokon fél óra alatt készre sütjük. Nagyon egyszerű és finom, kezdők is bátran hozzáfoghatnak.
Tipp:
A tészta inkább lágy legyen, mert akkor hamarabb megkel.
A házi kenyér kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 47 g
Zsír: 1 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

